Ryssland att utveckla anti-drönare efter Nagorno-Karabakh-kriget

Sedan Tjetjenien-kriget har de ryska arméerna, liksom landets industriister, inrättat en mycket effektiv återkopplingsmekanism som möjliggör en snabb integration av lektioner från fältet för att förbättra eller korrigera de brister som observerats i utrustningen. . Denna mekanism användes särskilt ofta under den ryska interventionen i Syrien, med många mycket många modifieringar gjorda på nästan alla distribuerade system på pricken. Dessutom fungerade konflikten som en testplats för många nya system, vare sig det är drönare, stridsflygplan, luftfartygssystem, rustningar eller robotsystem.

I detta sammanhang kunde han inte undkomma de ryska planerarna den överväldigande roll som azeriska drönare, och särskilt den vagabond ammunitionen av israelisk faktura som Harop, Harpy och Defender 1C, under Nagorno-Karabakh-kriget som motsatte sig de azerbajdzjanska och armeniska styrkorna i mer än månader i Kaukasus. Dessa herrelösa ammunition, förknippat med effektiv jamming som genomförts av de azeriska styrkorna, gav särskilt mycket hårda slag mot de pansrade styrkorna och de armeniska luftfartygsförsvarssystemen av ryskt ursprung, inklusive de mest moderna som TOR M1.

Hotet om tillfällig ammunition

Resten av den här artikeln är endast för prenumeranter

Artiklar med full tillgång finns tillgängliga i " Gratis föremål". Prenumeranter har tillgång till de fullständiga artiklarna Analyser, OSINT och Synthesis. Artiklar i Arkiv (mer än 2 år gamla) är reserverade för Premium-prenumeranter.

Från €6,50 per månad – Inget tidsförpliktelse.


Relaterade inlägg

Meta-försvar

GRATIS
SIKT