Ryska S-70 Okhotnik stealth strid drönare testad med luft-till-luft missiler

Västerlänningar har ofta den olyckliga vanan att plåstra sina egna taktiska och strategiska syn på arméer och utrustning i andra länder. Så många militära experter och kommentatorer har utvärderade prestanda för S-400-systemet inte i samband med integrerat flerskiktat luftfartygsförsvar för vilket det var designat, utan isolerat, vilket skapade analytiska förspänningar som väsentligt ändrar giltigheten av de slutsatser som lagts fram. Detsamma gäller för ett antal utrustning som tillverkas i Ryssland eller Kina, inom rustning, flygplan, fartyg och undervattensfartyg och strategisk kapacitet.

Det är detta något narcissistiska tillvägagångssätt som ligger till grund för den nuvarande strategiska vändningen, med å ena sidan Kina som har positionerat sig på en bana för att spela på lika villkor med Förenta staterna 2035 och Ryssland som på några år återigen har blivit en central aktör inom global geopolitik, tack vare några program som enbart har stört maktbalansen i Europa och Mellanöstern, i båda fallen utan att västerlänningar kan förutse situationen innan den dyker upp i dagsljus.

Den första flygningen på S1 Okhotnik-B ägde rum den 70 augusti 3

Resten av den här artikeln är endast för prenumeranter

Artiklar med full tillgång finns tillgängliga i " Gratis föremål". Prenumeranter har tillgång till de fullständiga artiklarna Analyser, OSINT och Synthesis. Artiklar i Arkiv (mer än 2 år gamla) är reserverade för Premium-prenumeranter.

Från €6,50 per månad – Inget tidsförpliktelse.


Relaterade inlägg

Meta-försvar

GRATIS
SIKT