USA förnekar försäljning av F35 till Indonesien som banar väg för Su-35s

Moderniseringen av det indonesiska flygvapnet ser mer och mer ut som en tv-tv-opera, eftersom vändningarna är många. Medan Jakarta gick in i förhandlingar med Viennes om att förvärva de 15 begagnade Eurofighter Typhoon-stridsflygplanen som de österrikiska myndigheterna gärna skulle bli av med, har Washington just skickat ett ogynnsamt svar på den indonesiska begäran om förvärv av F35, som alternativ erbjuder F16 Block 72+ eller F / A 18 E / F Super Hornet. Men för de indonesiska myndigheterna kan detta vägran fungera som ett argument för att validera ordern för 11 ryska Su-35s-krigare i förhandlingar i flera år.

Traditionellt icke-linjärt har Indonesien, sedan president Sukarno proklamerade i augusti 1945, alltid tagit hand om att balansera sina förvärv av försvarsutrustning mellan Sovjetunionen och väst. Dess stridsflotta idag är ett slags lapptäcke av ryska flygplan, med 11 Su-30 och 5 Su-27, amerikanska med 33 F-16 och andra källor, med sydkoreanska T-50 och de brittiska hökarna. Det framför växande spänningar med Peking, och stridsflottans åldrande, Jakarta genomförde omfattande samråd för att modernisera den och försökte återigen balansera ursprunget samtidigt som de offentliga finanserna bevarades.

Det indonesiska flygvapnets 5 Su-27 SKM: er markerar årets vikt och måste dras tillbaka från tjänsten

Resten av den här artikeln är endast för prenumeranter

Artiklar med full tillgång finns tillgängliga i " Gratis föremål". Prenumeranter har tillgång till de fullständiga artiklarna Analyser, OSINT och Synthesis. Artiklar i Arkiv (mer än 2 år gamla) är reserverade för Premium-prenumeranter.

Från €6,50 per månad – Inget tidsförpliktelse.


Relaterade inlägg

Meta-försvar

GRATIS
SIKT