Insätter Turkiet specialstyrkor för att slå Armenien?

Igår, måndagen den 26 oktober, slog det ryska flygvapnet baserat i Syrien kraftigt, enligt flera samtidiga källor, utbildningsbaser och rebellstyrkor med stöd av Ankara i norra Syrien, dödade minst 56 rebeller och skadade mer än XNUMX. Dessa strejker skulle ha enligt källor nära den turkiska makten och rapporterat av det ryska kollektivet Wargonzo, ilskade president Erdogan, som påstås beordra att specialstyrkor och trupper skickas till gränsen till Armenien, i syfte att genomföra militära åtgärder direkt i landet som vedergällning.

Ryssarna strejker mot styrkorna nära Ankara utgör utan tvekan en förändring i spänningarna mellan Turkiet och Ryssland, som hittills försökte ignorera, i Syrien, spänningar som motsätter sig de två länderna i andra teatrar, såsom i Libyen och Nagorno-Karabakh. Fram till nu såg det ryska flygvapnet sig åt att minimera strejker mot jihadistiska styrkor som stöddes och utbildades av Ankara, sedan det eldupphör som upprättades mellan Ankara och Damaskus i mars i år. Ingenting förutsåg, sett från utsidan, sådana massiva och mördande strejker från Moskva mot de syriska hjälparna i Turkiet, åtminstone vid den syriska fronten.

Ryska flygvapnet VKS underhåller permanent en flotta med flera dussin stridsbombare på den syriska basen i Khmeimim

Resten av den här artikeln är endast för prenumeranter

Artiklar med full tillgång finns tillgängliga i " Gratis föremål". Prenumeranter har tillgång till de fullständiga artiklarna Analyser, OSINT och Synthesis. Artiklar i Arkiv (mer än 2 år gamla) är reserverade för Premium-prenumeranter.

Från €6,50 per månad – Inget tidsförpliktelse.


Relaterade inlägg

Meta-försvar

GRATIS
SIKT