Vita huset vill ha hypersoniska missiler mot alla amerikanska förstörare

Sedan Vladimir Putins offentliga presentation av Kh47M2 Kinzhal hypersoniska missil i mars 2018 har ämnet blivit högsta prioritet för Pentagon, som lanserade flera program för att förse de 4 amerikanska arméerna med det. Ja det amerikanska flygvapnet och den amerikanska marinen arbetar tillsammans för att utveckla en hypersonisk flygburk kryssningsmissil som kan skjutas upp från stridsmän och bombplan från båda flygstyrkorna, den amerikanska armén och den amerikanska marinen arbetar också tillsammans för att utveckla en ballistisk typ hypersonisk missil som lanserades vid från en land- eller sjöplattform. Alla program måste produceras de första operativa missilerna för 2023 och 2024, för att kunna motverka ökningen av ryska eller kinesiska hot, framåt på detta område.

Men Vita husets ambition slutar inte med ett idrifttagningsdatum. Enligt Robert O'Brien, den nationella säkerhetsrådgivaren för Vita huset, kommer de nya hypersoniska missilerna från den amerikanska marinen att inte bara utrusta attackbåtarna i Virginia-klassen utan också också förstörarna av US Navy, nämligen de tre jagarna i Zumwalt-klassen, och alla jagarna i Arleigh Burke-klassen, även de äldsta. Problem, det är mycket lättare sagt än gjort, eftersom implementeringen av dessa missiler skiljer sig från kryssningsmissiler som BGM-3 Tomahawk som för närvarande används.

missiler som BGM-109 Tomahawk är nästan en fot mindre i diameter än de nya hypersoniska missilerna som kommer att tas i bruk hos US Navy

Resten av den här artikeln är endast för prenumeranter

Artiklar med full tillgång finns tillgängliga i " Gratis föremål". Prenumeranter har tillgång till de fullständiga artiklarna Analyser, OSINT och Synthesis. Artiklar i Arkiv (mer än 2 år gamla) är reserverade för Premium-prenumeranter.

Från €6,50 per månad – Inget tidsförpliktelse.


Relaterade inlägg

Meta-försvar

GRATIS
SIKT