Turkiska drönare för att ta emot satellitlänk och locka kunder

Med israelisk omvänd ammunition har israeliska drönare som Bayraktars nu berömda TB2 utan tvekan visat sig vara mycket effektiva under konflikten i Nagorno-Karabakh, under vilken de deltog i eliminering av en stor del. pansar och armeniska befästningar, trots förekomsten av luftfartygsmedel såsom SA-8-batterier av sovjetiskt ursprung. Dessa framgångar gör bara bekräfta de som redan är registrerade i Libyen och Syrien, teatrar där de i synnerhet skulle ha fått betydande framgångar mot moderna luftfartygssystem som den ryska tillverkade Pantsir S1, men ändå utformade för att bekämpa denna typ av hot. I en obekräftad rapport nämns till och med förstörelsen av ett armeniskt TOR M1-system förra veckan, vilket sägs vara mycket effektivt mot drönare.

De turkiska TB2: erna är ekonomiska att bygga i stort antal och erbjuder prestanda som verkligen är sämre än de amerikanska skördarna eller det kinesiska skarpsvärdet, men uppenbarligen tillräckliga för att utföra många operationer som sträcker sig från underrättelse till genomförande av militära strejker. artilleri, och kan till och med använda turkiskgjorda MAM-L- och MAM-C-styrda Air-Ground-vapen. TB2 led emellertid av en allvarlig brist, behovet av att upprätthålla en direkt siktlinje eller vidarebefordras mellan kontrollcentret som styr drönan och själva drönan, vilket avsevärt begränsar användningsmöjligheterna för drönaren. 'anordning.

TB2 kan bära smarta mikroammunitioner som MAM-L utrustade med en termobarisk laddning som kan nå mål 8 km bort.

Resten av den här artikeln är endast för prenumeranter

Artiklar med full tillgång finns tillgängliga i " Gratis föremål". Prenumeranter har tillgång till de fullständiga artiklarna Analyser, OSINT och Synthesis. Artiklar i Arkiv (mer än 2 år gamla) är reserverade för Premium-prenumeranter.

Från €6,50 per månad – Inget tidsförpliktelse.


Relaterade inlägg

Meta-försvar

GRATIS
SIKT