Syrian Pantsir S1 antiflygssystem skär i stycken av turkiska drönare vid Idleb enligt Ankara

All reklam är bra att ta, sa Andy Warhol. Det ryska företaget Almaz-Antei, som tillverkar det nära flygplanssystemet Psir S1, bör knappast dela detta yttrande de senaste dagarna. Enligt de turkiska myndigheterna, och videor påtagligt publicerade på internet, Enligt uppgift förstörde turkiska väpnade drönare åtta av dessa system runt staden Idleb, fokus för en väpnad konfrontation mellan syriska styrkor som är lojala mot Bashar al Assad och pro-turkiska islamistiska militser med stöd av Ankaras väpnade styrkor.

Dessa videor och den dåliga rekord som de presenterar för den syriska Pantsir S1, är desto mer skadliga eftersom systemet är utformat exakt för att eliminera denna typ av hot, och dess prestanda har berömts av många av de ryska styrkorna, som använd den särskilt för att skydda den ryska flygbasen Hmeimim. Om flera Pantsir S1 har tycks ha förstörts medan de rörde sig, visar vissa sekvenser ett system stoppat, radar roterande och därför synligt operativt. Observera att vi på Syriens sida hävdar förstörelsen av flera turkiska drönare och vi förnekar förstörelsen av Pantsir.

I vägkonfiguration kan Pantsir S1 inte använda sin radar eller sina vapen

Resten av den här artikeln är endast för prenumeranter

Artiklar med full tillgång finns tillgängliga i " Gratis föremål". Prenumeranter har tillgång till de fullständiga artiklarna Analyser, OSINT och Synthesis. Artiklar i Arkiv (mer än 2 år gamla) är reserverade för Premium-prenumeranter.

Från €6,50 per månad – Inget tidsförpliktelse.


Relaterade inlägg

Meta-försvar

GRATIS
SIKT