Oceanic Patrollers of the French Navy kommer att ha en 40 mm RapidFire-pistol

Det som hittills låg halvvägs mellan rykten och det logiska avdraget har varit bekräftades idag av befälhavaren Ghislain Deleplanque ansvarig för den franska marinens skydds- och säkerhetskontor. De 10 nya Oceanic Patrollers som kommer att ersätta A69-klassens Offshore Patrollers från 2025 kommer därför verkligen att vara utrustade med en 40 mm RapidFire-kanon. Detta nära skyddssystem gör det möjligt för fartyg att säkerställa, utöver sitt skydd mot lätta och medelstora marina mål, men också mot drönare, helikoptrar, stridsflygplan som arbetar i låg höjd, samt betesbana mot fartygsmissiler. .

Det är därför den andra klassen av fartyg som är avsedda att snart komma i tjänst inom den franska marinen för att ta emot RapidFire för att säkerställa deras självförsvar, efter de 4 tankfartyg som byggts i samarbete med italienska Fincantieri, och identifierats av Franska flottan under namnet Bâtiment de Ravitaillement de la Force, eller BRF. Fartygen, som måste levereras mellan 2022 och 2029 av Saint-Nazaire-varven, kommer verkligen att vara det utrustade med detta system för att säkerställa deras nära skydd. Det är också en fråga om att utrusta de franska marinens framtida gruvjägare, som kommer att behöva ersätta Eridan-klassfartygen i tjänst sedan mitten av 80-talet.

De franska marinstyrkorna kommer också att ha en RapidFire-pistol för att säkerställa deras skydd mot sjö- och lufthot.

Resten av den här artikeln är endast för prenumeranter

Artiklar med full tillgång finns tillgängliga i " Gratis föremål". Prenumeranter har tillgång till de fullständiga artiklarna Analyser, OSINT och Synthesis. Artiklar i Arkiv (mer än 2 år gamla) är reserverade för Premium-prenumeranter.

Från €6,50 per månad – Inget tidsförpliktelse.


Relaterade inlägg

Meta-försvar

GRATIS
SIKT