Försvar: återupplivningsprojektet inom flygindustrin har goda och dåliga överraskningar

fallet tillkännagavs tidigt i Covid-19-krisen : de franska arméerna kommer att bidra till att återuppliva den nationella ekonomin. Ministeriet för de väpnade styrkorna är verkligen en av de största franska investerarna och köper främst utrustning designad och tillverkad i Frankrike och i Europa. Detta är särskilt fallet med luftfartssektorn, som var föremål för regeringsdeklarationer igår.

Om flygindustrin skulle ha en återhämtningsplan på 15 miljarder euro kommer nästan hälften att spenderas till stöd för Air France / KLM-aktivitet, som levererar en stor del av den civila luftfartssektorn. Flera miljarder kommer också att investeras i stödfonder för små och medelstora företag, FoU, incitamentsbonusar för inköp av nya flygplan eller bevarande av industriell kompetens. Slutligen kommer cirka 600 miljoner euro att spenderas på förskott på militär utrustning. Tillkännagivanden som verkar gå i rätt riktning men som dock saknar ambition på vissa punkter.

Hittills har 12 A330 MRTT bekräftats för flygvapnet, de tre sista kvarvarande valfria. Det är nu bekräftat att femton flygplan så småningom kommer att utrusta flygvapnet.

Resten av den här artikeln är endast för prenumeranter

Artiklar med full tillgång finns tillgängliga i " Gratis föremål". Prenumeranter har tillgång till de fullständiga artiklarna Analyser, OSINT och Synthesis. Artiklar i Arkiv (mer än 2 år gamla) är reserverade för Premium-prenumeranter.

Från €6,50 per månad – Inget tidsförpliktelse.


Relaterade inlägg

Meta-försvar

GRATIS
SIKT