Nya Zeeland utrustar C-130J Super Hercules transportflygplan

Nya Zeelands regering bekräftade nyligen förvärvet av fem C-130J Super Hercules transportflyg från den amerikanska flygplanstillverkaren Lockheed Martin. Mellan 2024 och 2025 kommer dessa fem nya generationens flygplan att ersätta de fem nuvarande C-130 Hercules som levererades till Nya Zeeland på 1960-talet.

För Nya Zeelands flygvapen har denna fråga varit prioriterad i flera år. Faktum är att A-4 Skyhawk-kämpar har dragit sig tillbaka och upphävandet av kontraktet för förvärv av F-16-krigare 2000, Royal New Zealand Air Force har inte längre stridsflygplan. RNZAF är utrustad uteslutande med helikoptrar, transportplan, utbildningsplan och sjöfartspatrullplan, och utför huvudsakligen humanitära operationer, räddning till sjöss, sjöfartskontroll, logistiska uppdrag och, mer punktligt , stöd för speciella operationer eller kampen mot piratkopiering.

Liksom den nuvarande Hercules, kommer Nya Zeelands Super Hercules huvudsakligen att delta i humanitära operationer i Asien-Stillahavsområdet, men också i Nya Zeeland själv, regelbundet drabbade av jordbävningar eller stormar.

Resten av den här artikeln är endast för prenumeranter

Artiklar med full tillgång finns tillgängliga i " Gratis föremål". Prenumeranter har tillgång till de fullständiga artiklarna Analyser, OSINT och Synthesis. Artiklar i Arkiv (mer än 2 år gamla) är reserverade för Premium-prenumeranter.

Från €6,50 per månad – Inget tidsförpliktelse.


Relaterade inlägg

Meta-försvar

GRATIS
SIKT