För Florence Parly kan arméernas budget bidra till landets ekonomiska återhämtning

Det är inte längre ett mysterium: coronavirushälsokrisen har utlöst en global ekonomisk kris vars omfattning och effekter fortfarande är svåra att bedöma. Under de kommande månaderna och åren kommer budgetproblemen att ackumuleras för de flesta länder, inklusive Frankrike. Som vi redan har sett i Thailand eller återigen i Tyskland kan försvarsbudgetar användas av vissa regeringar som en justeringsvariabel för att minska statens driftskostnader och omdirigera budgetar till andra sektorer, t.ex. hälsa eller socialt skydd.

I ett uttalande som nyligen presenterade den franska ministern för de väpnade styrkorna Florence Parly en helt annan synvinkel. under utfrågningen i senaten den 10 april. Enligt henne kan budgeten för arméerna som ägnas åt förvärvsförvärv tvärtom delta i landets ekonomiska återhämtning under förutsättning att den upprätthålls på sin nuvarande nivå eller till och med ökas i vissa program. Ministeriet för de väpnade styrkorna har redan åtagit sig att reglera fakturor så snabbt som möjligt för små och medelstora företag.

Medan vissa försvarsprogram kan stärkas för att bidra till ekonomisk återhämtning kommer andra utan tvekan att minskas eller modifieras för att anpassas till det nya globala ekonomiska och politiska sammanhanget.

Resten av den här artikeln är endast för prenumeranter - från €1 den första månaden

Artiklar med full tillgång finns tillgängliga i " Gratis föremål". Prenumeranter har tillgång till de fullständiga artiklarna om analyser, nyheter och sammanfattning. Artiklar i Arkiv (mer än 2 år gamla) är reserverade för Premium-prenumeranter.

Alla prenumerationer är icke bindande.


Om du vill veta mer

Meta-försvar

GRATIS
SIKT