Covid-krisen19 kommer att drabba västmaktens militära budgetar hårt

Medan den franska försvarsmakten Florence Parly multiplicerar förklaringarna om en möjlig plan för att återuppliva försvarsindustrin i landet, tror många analytiker att de offentliga underskotten för 2020, som för de kommande åren, kommer att begränsa varje regeringen till minska alla deras icke-prioriterade investeringar, inklusive de i försvaret.

Vare sig det är i Europa, USA eller Asien har majoriteten av regeringarna gått med på att sänka sina offentliga underskott i ett försök att rädda det som kan vara deras ekonomier. I Europa, liksom finanskrisen 2008, såväl regeringar somEuropeiska myndigheter har kommit överens om att ställa säkerhet till en serie lån till mycket lägre räntor för att göra det möjligt för företag att refinansiera sig och undvika att ansöka om konkurs. Samtidigt har europeiska stater tagit över en betydande del av sina medborgares totala lönekostnad med partiella arbetslöshetsåtgärder, återigen för att skydda företag och göra det möjligt för dem att undvika att betala under betalning under krisen. . I USA har Federal Reserve beviljat 2300 miljarder dollar i lån till företag och privatpersoner, medan regeringen fortsätter att tillkännage investeringsplaner för att försöka hålla ekonomin flytande. Trots detta förlorade mer än 25 miljoner amerikaner sina jobb under de första tre veckorna av inneslutningen.

Försvarsindustrins industriella och tekniska kunskap är bland de mest komplexa, långa och dyra att förvärva eller att förvärva ...

Resten av den här artikeln är endast för prenumeranter

Artiklar med full tillgång finns tillgängliga i " Gratis föremål". Prenumeranter har tillgång till de fullständiga artiklarna Analyser, OSINT och Synthesis. Artiklar i Arkiv (mer än 2 år gamla) är reserverade för Premium-prenumeranter.

Från €6,50 per månad – Inget tidsförpliktelse.


Relaterade inlägg

Meta-försvar

GRATIS
SIKT