MGCS: de första överenskommelserna undertecknas mellan Frankrike och Tyskland om den framtida europeiska stridsvagnen

Den 28 april, den franska arméns minister Florens Parly och den tyska försvarsminister Annegret Kramp-Karrenbauer tillkännagav att ha tecknat två nyckelavtal för MGCS (Main Ground Combat System) nästa generations tankprogram. I det aktuella sammanhanget gav denna undertecknande inte upphov till en officiell ceremoni eller ens till ett fysiskt möte mellan de två ministrarna, men det markerar fortfarande en effektiv lansering av MGCS.

Schemalagd för mars eller april, detta nya framsteg i MGCS-programmet var tvungen att vänta på finansieringsavtalet från Bundestags budgetutskott. Nu när detta har gjorts har ett första ramavtal tecknats för att definiera organisationen av projektet samt etablering av programhanteringsstrukturer i de två länderna. Framför allt undertecknades också ett andra implementeringsavtal vid detta tillfälle.

Utformat implementeringsarrangemang 1, detta implementeringsavtal kommer att göra det möjligt för Frankrike och Tyskland att beställa en studie för att definiera den framtida MGCS-arkitekturen. Detta kontrakt bör äga rum under två år, i slutet av det kommer det att vara möjligt att gå vidare till nästa fas av programmet, nämligen utvecklingen av tekniska demonstranter.

MGCS kommer inte bara att relatera till en framtida tung tank, utan också till kommunikationsnät och fjärrvektorer, eventuellt fjärrstyrd, land och luft.

Resten av den här artikeln är endast för prenumeranter

Artiklar med full tillgång finns tillgängliga i " Gratis föremål". Prenumeranter har tillgång till de fullständiga artiklarna Analyser, OSINT och Synthesis. Artiklar i Arkiv (mer än 2 år gamla) är reserverade för Premium-prenumeranter.

Från €6,50 per månad – Inget tidsförpliktelse.


Relaterade inlägg

Meta-försvar

GRATIS
SIKT