JF-17 Block III kan intressera ukrainska flygvapen

D'après DefenseWorld.net webbplatsskulle Ukraina ha presenterat ett intresse för JF-17 Block III, den sista varianten av ljuskämpen som utvecklats gemensamt av Pakistan och Kina. En sådan försäljning skulle kunna fungera som en utställning för JF-17 BkIII, men det finns fortfarande ingen garanti för att den ukrainska flygvapnet kommer att kunna göra detta köp, så ekonomiskt som denna ljuskämpe kan vara.

Den 6 mars åkte en delegation från det ukrainska flygvapnet till Pakistan Aeronautical Complex i Kamra, där JF-17 Block III produktionslinje ligger. Mycket mer än ett rutinmässigt besök var denna händelse tydligen avsedd att allvarligt diskutera möjligheten till en försäljning av JF-17 till Ukraina. Kiev skulle vara intresserad av det här fallet Block III-varianten av enheten, som nyligen gjorde sin första flygning.

Även om det är väldigt lätt är JF-17 ändå en kraftfull fighter utrustad med sensorer och balanserad beväpning.

Resten av den här artikeln är endast för prenumeranter

Artiklar med full tillgång finns tillgängliga i " Gratis föremål". Prenumeranter har tillgång till de fullständiga artiklarna Analyser, OSINT och Synthesis. Artiklar i Arkiv (mer än 2 år gamla) är reserverade för Premium-prenumeranter.

Från €6,50 per månad – Inget tidsförpliktelse.


Relaterade inlägg

Meta-försvar

GRATIS
SIKT