Efter Chinooks vill flygvapnet också hyra Super Puma-helikoptrar

Hösten 2017 föreslog vi med amiral Pierre-François Forissier, tidigare stabschef för den franska marinen och general Jean-Paul Palomeros, tidigare stabschef för Air and former Supreme Allied Commander Transformation of NATO, "Base Defense" -modellen, som baserades på ett globalt hyreserbjudande för arméutrustning och finansiering strukturerad kring en sparplan. Vid den tiden ansåg de militära och politiska myndigheterna det uthyrning av militär utrustning kunde inte utgöra en tillämplig lösning, för alltför restriktiv och för dyr. Dessutom skulle den nya militära programmeringslagen uppfylla alla förväntningar från de väpnade styrkorna ...

Bara två och ett halvt år senare publicerade det franska flygvapnet en tredje begäran om ett hyreserbjudande på några veckor angående helikoptrar för de franska arméerna, efter den franska marinen angående 16 Dauphin- och H160-helikoptraroch efter att tidigare ha inlett förhandlingar om CH-47 Chinook tung uthyrning av helikoptrar. Begäran avser den här gången EC225 Super Puma-helikoptrar, avsedd att ersätta Puma från 80-talet som fortfarande utför sök- och räddningsuppdrag, särskilt på utomeuropeiska baser.

Den franska flottan har redan angett sitt beslut att anställa H160- och SA365-helikoptrar för att ersätta de sista larkarna III i avvaktan på att H160M tas i bruk.

Resten av den här artikeln är endast för prenumeranter

Artiklar med full tillgång finns tillgängliga i " Gratis föremål". Prenumeranter har tillgång till de fullständiga artiklarna Analyser, OSINT och Synthesis. Artiklar i Arkiv (mer än 2 år gamla) är reserverade för Premium-prenumeranter.

Från €6,50 per månad – Inget tidsförpliktelse.


Relaterade inlägg

Meta-försvar

GRATIS
SIKT