Den franska marinen kommer att anställa 16 Dauphin- och H160M-helikoptrar i år

i en artikel publicerad i det dagliga Ouest-France, vi lär oss att den franska marinen kommer att få de första använda Dauphin-helikoptrarna 2020, som kommer att hyras för tillfället från ett konsortium mellan DCI och Heli-Union. Detta tioåriga kontrakt anmäldes den 10 december 3 och omfattar 2019 Dauphin-helikoptrar som förvärvats begagnade från företag som implementerade dem till förmån för oljebolag inom offshore-området i Afrika. De kommer tidigare att revideras, moderniseras och anpassas till den franska marinens specifika behov av HeliDax och kommer att ersätta Alouette III och Lynx som förblir i tjänst inom marinflyg på Surveillance Fregattarna som tjänar utomlands, PHA-helikopterbärarna, Charles de Gaulle hangarfartyg och leveransfartyg. De kommer också att beväpna den omedelbara attackplanen till förmån för statliga styrkor i händelse av en terroristattack.


Resten av den här artikeln är endast för prenumeranter

Artiklar med full tillgång finns tillgängliga i " Gratis föremål". Prenumeranter har tillgång till de fullständiga artiklarna Analyser, OSINT och Synthesis. Artiklar i Arkiv (mer än 2 år gamla) är reserverade för Premium-prenumeranter.

Från €6,50 per månad – Inget tidsförpliktelse.


Relaterade inlägg

Meta-försvar

GRATIS
SIKT