US Navy vill ha 20 Arleigh Burke-förstörare ur drift senast 2032

Under flera månader verkar den amerikanska flottan ha haft en återvändsgränd när det gäller industriell programmering, fastnat mellan presidentens krav på att öka flottans volym, kostnaderna för nuvarande program och särskilt underprogrammet. kärnvapenraketter av Columbia-missiler och en oförlänglig budget. Och det senaste tillkännagivandet kommer säkert inte att behaga president Trump, vars direktiv att nå en flotta med 355 fartyg till 2030 kommer säkert inte att respekteras. Den amerikanska flottan kommer faktiskt fråntillkännage sin avsikt att inte förlänga livslängden för dess Arleigh Burke Flight I-jagare, som kommer att nå slutet av deras livslängd mellan 2025 och 2032.

Detta tillkännagivande kommer efter andra avvägningar till förmån för en minskning av formatet för den amerikanska marinens stridande ytflotta, till exempel minskningen från 12 till 7 i antalet Flight III-typförstörare som ska byggas mellan 2021 och 2026. Totalt kommer US Navy därför att förlora 10 förstörare under denna tidsperiod, eller nästan 10% av sin flotta kryssare och förstörare, även som president Trump, genom rösten av Marinens sekreterare (agerar) Thomas Modly fortsätter att upprepa sin avsikt att växa samma format för att möta utmaningen att modernisera och utvidga den kinesiska flottan i Stilla havet. Observera att enligt observationer gjorda på kinesiska varv, skulle Folkets befrielsearmémarin 2020 få lika många förstörare av typ 055 och typ 052D som den amerikanska flottan under hela perioden 2021-2026.

Utformningen och konstruktionen av SSBN: er i Columbia-klass hindrar idag moderniseringen och utbyggnaden av den amerikanska flottans ytflotta

Resten av den här artikeln är endast för prenumeranter

Artiklar med full tillgång finns tillgängliga i " Gratis föremål". Prenumeranter har tillgång till de fullständiga artiklarna Analyser, OSINT och Synthesis. Artiklar i Arkiv (mer än 2 år gamla) är reserverade för Premium-prenumeranter.

Från €6,50 per månad – Inget tidsförpliktelse.


Relaterade inlägg

Meta-försvar

GRATIS
SIKT