Den fransk-brittiska ANL / Sea Venom-missilen från MBDA kvalificerade sig för den franska marinen

Eftersom AS-12-missilerna togs ur tjänst på 80-talet hade franska marinens helikoptrar inte längre kapacitet att implementera antifartygsmissiler, med det anmärkningsvärda undantaget Super Frelon som kunde implementera AM-39 Exocet-missilen, som också läckte ut och drogs ur tjänst 2010. Det var för att övervinna detta misslyckande att fransmännen och britterna enades om att 2010 utveckla en ny lätt anti-ship-missil under avtalen av Lancaster House som också täckte utvecklingen av Future Anti-Ship Missile / Future cruise missile, Du FCAS avbröt stridsdronprogrammetoch det gemensamma krigföringsprogrammet.

Utformningen av denna missil anförtråddes naturligtvis till det europeiska missilföretaget MBDA och fick namnet ANL (för antiskeppsljus) i Frankrike och Sea Venom i Storbritannien. Med en räckvidd på 20 km kan denna 2,5 m långa missil med en massa på 110 kg användas av medelstora och lätta helikoptrar, till exempel den brittiska vildkatten och den framtida HIL H160M Cheetah som kommer att utrusta fregatterna från den franska flottan från 2027. Den har en okyld infraröd sökare och som MMP: s antitankmissil från samma MBDA, gör det att besättningen kan rikta missilen under hela flygningen om det behövs, samtidigt som det kan upptäcka sitt mål efter lanseringen. Det erbjuder också strejkfunktioner på land och riktar urskiljning i en tät miljö för att inte slå civila fartyg. Med en militär belastning på 30 kg kan den dra nytta av fartyg i storlek på en korvett, men också snabba fartyg som missilskjutare.

framgång för den första kvalifikationen avfyring av lätta anti-skepp missil anl havsgift Defense News | Frankrike | anti-skeppsmissiler
Närbild av ANL-missilen strax före inverkan på dess mål under testerna den 20 februari i Ile du Levant-polygonen.

Det finns 75 % av denna artikel kvar att läsa, prenumerera för att få tillgång till den!

Metadefense Logo 93x93 2 Försvarsnyheter | Frankrike | Anti-skeppsmissiler

den Klassiska abonnemang ge tillgång till
artiklar i sin fullständiga versionoch utan reklam,
från 1,99 €.


För vidare

SOCIALA NÄTVERK

Senaste artiklarna