JF-17 Block III i Pakistan mot F-21 i Indien: mot en opposition mellan ljuskämpar?

För drygt ett år sedan slog en ny begränsad militärkonfrontation in i Indien och Pakistan i Kashmir-regionen. Den 27 februari 209 ägde brandutbyte mellan kämparna i de båda länderna. Pakistan tillkännager att dess F-16-tal och några JF-17-lätta krigare har engagerat och förstört två indiska krigare, medan New Delhi endast bekräftar förlusten av en av sina gamla MiG-21s och förstörelsen i gengäld för en F -16 pakistanier.

Om de verkliga detaljerna i detta engagemang fortfarande är oklara för allmänheten, framgår det ändå att det indiska flygvapnet (IAF) som pakistans flygvapen (PAF) fortfarande i stor utsträckning förlitar sig på lätta och gamla kämpar för deras avlyssning och markattacker. Men utbytet av MiG-21 Bison i Indien och Mirage III / 5 i Pakistan med praktiska och ekonomiska krigare har blivit mer och mer kritiskt under åren.

Moderniserad förblir MiG-21 Indian Bison en pålitlig lättavlyssnare. Cellerna når dock slutet på sin potential och tillåter dem inte att bära tillräckligt med missiler för att utföra luftöverlägsna uppdrag.

Utmaningar och sammanhang för moderniseringen av IAF och PAF


Resten av den här artikeln är endast för prenumeranter - från €1 den första månaden

Artiklar med full tillgång finns tillgängliga i " Gratis föremål". Prenumeranter har tillgång till de fullständiga artiklarna om analyser, nyheter och sammanfattning. Artiklar i Arkiv (mer än 2 år gamla) är reserverade för Premium-prenumeranter.

Alla prenumerationer är icke bindande.


Om du vill veta mer

Meta-försvar

GRATIS
SIKT