USA pressar européerna för stöd till Turkiet

Man kan verkligen undra över de mål som Förenta staterna eftersträvar gentemot Nato. Medan Ankara undertecknade ett eldupphörsavtal med Moskva och president Erdogan betonade djupet av det turkiskt-ryska samarbetet och satte ut tusen specialstyrka personal för att förhindra att ihärdiga flyktingar korsar till Grekland avvisas av de grekiska myndigheterna, James Jeffrey, USA: s höga representant för Syrien, formellt uppmanade européerna att anta en mer förlikande ståndpunkt gentemot Turkiet. De senare uppmanade också européerna att distribuera enheter för att öka säkerheten för turkiska styrkor, såsom det spanska patriotbatteriet som sätts ut på Natos flygbas i Incirlik och argumenterar för den övervägande roll som Turkiet i kampen mot Islamiska staten i Syrien och Irak.

Incirlik-basen anses vara en strategisk bas för Nato, som har utplacerat B61-kärnvapen som används av de turkiska F16-länderna där.

Resten av den här artikeln är endast för prenumeranter

Artiklar med full tillgång finns tillgängliga i " Gratis föremål". Prenumeranter har tillgång till de fullständiga artiklarna Analyser, OSINT och Synthesis. Artiklar i Arkiv (mer än 2 år gamla) är reserverade för Premium-prenumeranter.

Från €6,50 per månad – Inget tidsförpliktelse.


Relaterade inlägg

Meta-försvar

GRATIS
SIKT