Kommer Naval Group att förlora det australiska Shortfin Barracuda ubåt super kontraktet?

Ingenting går bra i Canberra! Efter att ha vunnit, till TKMS beklagelse, megakontraktet för studier och konstruktion av 12 Shortfin Barracuda oceaniska ubåtar, härledda från Suffren-klassen som snart kommer att tas i bruk i den franska marinen, är Naval Group under eld många och svåra kritiker, både från den australiska politiska klassen och från den allmänna opinionen på sociala nätverk. I fråga ? explosionen av förseningar och kostnader som pressen har upprepat de senaste månaderna, så att det potentiellt hotar själva genomförandet av programmet om den regerande koalitionen skulle förlora nästa lagstiftningsval.

Det måste sägas att australierna har skäl att uttrycka sitt missnöje och ifrågasätta hur detta program förvaltas. Konstruktionen av de 12 enheterna uppskattas till 50 miljarder dollar, eller mer än 30 miljarder euro, vilket innebär att enhetspriset för varje nedsänkbar utrustning överstiger 2,5 miljarder euro. När inflationen har tillämpats under programmets varaktighet kommer sedeln att nå 80 miljarder dollar. Men med de förväntade förseningarna enligt vissa kan det nå eller till och med överstiga 120 miljarder dollar. Dessutom är 2,5 miljarder euro också enhetspriset för en ubåt i kärnkraftsattack i Virginia-klass, den senaste och mest framgångsrika modellen för amerikanska stridsubåtar idag. På samma sätt är enhetspriset för Suffren-klassen ANS som kommer att utrusta den franska marinen bara 1 miljard euro, programmet som integrerar FoU och de 6 ubåtarna är 9,1 miljarder. €, drygt 1,5 miljarder euro, för ett fartyg som liknar den modell som erbjuds australierna och med kärnkraftsdrift. Dessa siffror är vältaliga, även om de inte kan jämföras med varandra, eftersom de täcker helt olika omkretsar. I avsaknad av förklaringar från Naval Group eller de australiska myndigheterna kan den allmänna opinionen, dåligt styrd, snabbt dra mycket ogynnsamma slutsatser. Och det var precis vad som hände ...

Programmet för 6 SNA i Suffren-klassen kostar endast 9,1 miljarder euro för den franska staten

Resten av den här artikeln är endast för prenumeranter

Artiklar med full tillgång finns tillgängliga i " Gratis föremål". Prenumeranter har tillgång till de fullständiga artiklarna Analyser, OSINT och Synthesis. Artiklar i Arkiv (mer än 2 år gamla) är reserverade för Premium-prenumeranter.

Från €6,50 per månad – Inget tidsförpliktelse.


Maj 17 januari 2020 : Den Australiens regering har gett ett faktiskt svar vid de olika spänningspunkterna kring denna fil, och förnekande av risk för genomförandet av kontraktet med Naval Group.

Relaterade inlägg

Meta-försvar

GRATIS
SIKT