Nya generationens ryska pansarfordon går in i tjänst med 2020

Efter kriget i Afghanistan, det första Gulfkriget och kriget i Tjetjenien hade de ryska pansarfordonen tappat mycket av sin prestige på den internationella militärplatsen. Medvetna om gränserna för befintliga modeller började landets myndigheter, från 2010-talet, utformningen av en ny generation pansarfordon för att återta överväxten över västerländska produktioner, liksom ryska pansarfordon efter kriget. och under det första halvan av det kalla kriget. Vad är den här nya utrustningen och vad kan vi säga om den i den kunskap som vi har om den?

T-14 Armata stridstank

Arvtagare till arbetet kring T-95 på 90-talet lanserades T-14 Armata huvudstridsvagnsprogram, liksom Armata-stridsfordonsplattformen, officiellt 2013 och de första prototyperna av huvudstridsvagnen T-14 och T-15-stridsfordonet för tunga infanterier presenterades för allmänheten under militärparaden den 9 maj 2015. På många sätt är T-14 ett koncentrat av feedback från ryska styrkor. . Mycket automatiserad, det kräver bara ett besättning på 3 personer som äger rum i en kontroll- och överlevnadskapsel isolerad från resten av tanken, i synnerhet bränsle och ammunition, vilket i hög grad ökar chanserna för överlevnad vid tankens förstörelse. Turret är helt robotiskt och oberoende, och utrustat med en 125 mm pistol med ökad prestanda och kapabel, enligt industrimannen Uralvagonzavod, att genomtränga med sina pilskal, alla befintliga västerländska pansarfordon upp till 3000 m.

Fokusera på aktiva skyddssystem för Afghanit-systemet i T-14 Armata

Resten av den här artikeln är endast för prenumeranter

Artiklar med full tillgång finns tillgängliga i " Gratis föremål". Prenumeranter har tillgång till de fullständiga artiklarna Analyser, OSINT och Synthesis. Artiklar i Arkiv (mer än 2 år gamla) är reserverade för Premium-prenumeranter.

Från €6,50 per månad – Inget tidsförpliktelse.


Relaterade inlägg

Meta-försvar

GRATIS
SIKT