Lockheed börjar förförelse kampanj för att övertyga Tyskland att köpa F-35

Ersättningen av tyska Tornado verkar ha blivit fokuspunkten för Lockheed och US Air Force, som inte sparar sig i att försöka förföra regeringen och den tyska allmänheten, trots regeringens meddelanden till förmån för Air-to-Ground-optimerad version av Typhoon. Frankrike har genom DGA: s mellanhand också tagit en ståndpunkt till förmån för det europeiska planet och varnat Berlin för att valet av F-35 skulle kunna ifrågasätter det fransk-tyska samarbetet om den nya generationens fighter FCAS. Dessa positioner är ett tecken på den intensiva lobbyverksamhet som initierats av F-35-lägret, som förlitar sig på starkt stöd från Luftwaffe. Dess stabschef kommer dessutom att ha betalat med sin ställning för hans alltför markerade stöd för det amerikanska flygplanet. 

Nyhetsartiklar som publiceras efter 24 månader faller inom kategorin "Arkiv" och är endast tillgängliga för professionella abonnenter.
För mer information om detta erbjudande, klicka här

Relaterade inlägg

Meta-försvar

GRATIS
SIKT