Boeing kommer att stärka försvaret av sin KC-46A Pegasus tanker för att svara på nya hot

Hotad av det amerikanska flygvapnets nya anvisningar kring KCz-programmet kommer flygplanstillverkaren Boeing att förbättra de defensiva kapaciteterna hos sin KC-46A Pegasus

Ökningen av spänningar och risker för konflikter mot stora motståndare, såsom Kina och Ryssland, har fått det amerikanska flygvapnet att avsevärt se över sin förvärvsstrategi vad gäller stödflygplan de senaste månaderna.

Sålunda, i början av mars 2023, tillkännagav flygvapnet, som en del av parlamentsutfrågningarna om Pentagons budget för 2024, sin avsikt att minska volymen av förvärv av tankflygplan från KCy-programmet som snart skulle lanseras, från 150 till 75 enheter.

Målet för den amerikanska generalstaben är att frigöra krediter och resurser för KCz-programmet som skulle göra det möjligt att slutföra ersättningen av KC-135 Stratotanker och KC-10 Extender, för att utrusta sig med en nästa generations enhet kommer sannolikt att kunna utvecklas i den framtida miljön med mycket högintensiva engagemang.

Boeings KC-46A Pegasus får nya hårddöda och mjukdöda defensiva kapaciteter

Detta tillkännagivande representerar mycket dåliga nyheter för Boeing, vinnare av KCx-tävlingen 2011, men vars KC-46A Pegasus kommer att ha varit mycket längre, svår och framför allt dyr att designa och göra pålitlig, vilket tvingar den amerikanska flygplanstillverkaren att notera mycket betydande förluster de senaste åren för att rätta till problemen.

Faktum är att för Boeing representerade KCy- och KCz-programmen det enda alternativet för att försöka absorbera tidigare förluster, och den nya amerikanska flygvapnets strategi krossade dessa förhoppningar, även om den samtidigt meddelade att den inte hade för avsikt att lansera en tävling för KCy, och beställ helt enkelt 75 KC-46A för att upprätthålla en homogen flotta och minska kostnaderna.


Det finns 75 % av denna artikel kvar att läsa, prenumerera för att få tillgång till den!

Metadefense Logo 93x93 2 Tanker Planes | Laservapen och riktad energi | Militärt flygplanskonstruktion

den Klassiska abonnemang ge tillgång till
artiklar i sin fullständiga versionoch utan reklam,
från 1,99 €.


För vidare

1 KOMMENTAR

Kommentarer är stängda.

SOCIALA NÄTVERK

Senaste artiklarna