Israeliska Rafael tillkännager den nära förestående ankomsten av en luft-till-luft-missil med lång räckvidd som konkurrerar med European Meteor

Den israeliska industrimannen Rafael har just meddelat den förestående ankomsten av Sky Spear, en långdistansluft-till-luft-missil som konkurrerar med amerikanska AMRAAM och European Meteor.

Den israeliska försvarsindustrin tillverkar inte stridsflygplan eller helikoptrar, inte heller fregatter eller ubåtar. Å andra sidan är det mycket närvarande i vissa områden, såsom drönare, radar, mark-luftsystem eller pansarfordon. Den har också utvecklat erkänd expertis inom området luft-till-luft-missiler.

Och faktiskt är kortdistansmissilerna från Shafrir och Python-familjen, utvecklade sedan 1959 av industrimannen Rafael, idag i tjänst i ett tjugotal flygvapen, de mest anmärkningsvärda är Brasilien, Indien, Taiwan och till och med Folkrepubliken Kina , som licensierade Python 3 under namnet PL-8.

Om Rafaels kortdistans luft-till-luft-missiler har visat sitt värde, inklusive i strid, som medeldistans Derby nära MICA i prestanda, fortsätter det israeliska flygvapnet att förlita sig på amerikanska missiler för insatser över 50 km, och i synnerhet på AIM-120 AMRAAM-missilen.

PL 8 J15 luft-till-luft missiler | Stridsflygplan | Flash försvar
Python-3, här monterad på en J-15 ombord på hangarfartyget Liaoning, tillverkas av Kina under beteckningen PL-8

Men saker och ting kan förändras inom en snar framtid. Faktum är att under flygmässan i Paris meddelade Rafael att det höll på att utvecklas en ny luft-till-luft-missil med lång räckvidd, kallad Sky Spear, som enligt en företagstjänsteman skulle vara i slutfasen av utvecklingen, och som därför skulle kunna ersätta de amerikanska AMRAAMs under de israeliska F-15, F16 och F-35 vingarna under de kommande åren.

Ingen ytterligare användbar information har avslöjats i detta ämne om denna nya missil, utöver de krämiga och traditionella superlativen som tillverkarna är förtjusta i i denna typ av show.


Det finns 75 % av denna artikel kvar att läsa, prenumerera för att få tillgång till den!

Metadefense Logo 93x93 2 luft-luftmissiler | Stridsflygplan | Flash försvar

den Klassiska abonnemang ge tillgång till
artiklar i sin fullständiga versionoch utan reklam,
från 1,99 €.


För vidare

1 KOMMENTAR

Kommentarer är stängda.

SOCIALA NÄTVERK

Senaste artiklarna