Storbritannien vill ha fler F-35B och A400M

Liksom de flesta europeiska arméer drabbades brittiska militära styrkor av fredens fördelar på budgetnivå mellan mitten av 90-talet och 2010-talet. Å andra sidan, på grund av det betydande brittiska deltagandet i andra världskrigets viken, och i Afghanistan kampanj, dessa urholkade snabbt sina operativa reserver, till den grad att de var på gränsen till ett globalt kapacitetsbrott i början av 2010-talet. Maritim patrull eller ombord marin luftförmåga började London 2012 att öka sina investeringar, så att rekonstruera och modernisera landets militära kapacitet. År 2020 tillkännagav Boris Johnsons regering en frivillig investeringsplan för att uppnå en försvarsinsats på 2025 % av BNP, eller 2,2 miljarder euro, till 60.

Det måste sägas att platserna är många för de brittiska arméerna, som samtidigt måste rekonstruera sin flotta av pansarfordon, sitt artilleri och sin flotta av fregatt, samtidigt som man avslutar de investeringar som krävs för de nya atomubåtarna. Dessutom måste London också modernisera och utöka sin flygkraft, med förvärvet av Boeing P-8A Poseidon maritima patrullflygplan, E-7 Wedgetail flygledningsflygplan, nya Chinook- och Apache-helikoptrar och utbyggnaden av jakt- och transportflottan. Det är just i detta ämne som försvarsminister Jeremy Quin, som en del av det förberedande arbetet inför framtida försvarsinvesteringar, bekräftade för parlamentet att nya F-35B stridsflygplan och nya A400M Atlas transportflygplan skulle snart förvärvas för Royal Air Force.

Från 2011 och tillbakadragandet av Nimrods, och 2019 och inträdet i operativ tjänst av de första P-8A Poseidons, hade Royal Air Force inte längre maritim patrullkapacitet.

Resten av den här artikeln är endast för prenumeranter

Artiklar med full tillgång finns tillgängliga i " Gratis föremål". Prenumeranter har tillgång till de fullständiga artiklarna Analyser, OSINT och Synthesis. Artiklar i Arkiv (mer än 2 år gamla) är reserverade för Premium-prenumeranter.

Från €6,50 per månad – Inget tidsförpliktelse.


Relaterade inlägg

Meta-försvar

GRATIS
SIKT