Greklands premiärminister K. Mitsotakis bekräftar ny order på 6 Rafale

För bara ett år sedan meddelade den grekiska premiärministern, Kyriakos Mitsotakis, ordern om 18 Rafale stridsflygplan från Frankrike, varav 12 begagnade från flygvapnets flotta och det franska flygvapnet. 'Space, för ett belopp av 2 € miljard. Medan det första flygplanet, till F3R -standarden, överfördes officiellt till de grekiska flygstyrkorna i juli, den senare har just meddelat, under ett tal vid 85: e Thessalonikis internationella mässa, ordern om ytterligare 6 enheter för att få den grekiska flottan till 24 enheter och därmed svara förväntningarna från de grekiska militära myndigheterna, när hypotesen läckte till pressen i april förra året.

Den grekiska premiärministern gav ingen ytterligare information om detta kontrakt, hans långa tal hade framför allt fokuserade på viktiga ekonomiska och sociala tillkännagivanden till följd av den extraordinära ekonomiska återhämtningen åtnjöt av landet i 2 år, trots Covid -krisen som har allvarligt skadat dess turistindustri. Vi vet därför inte schemat, eller kontraktets storlek, eller ens standarden som de nya enheterna ska levereras till. Även om de sista leveranserna av den nuvarande ordern kommer att äga rum i september 2023, är det troligt att den nya Rafales som beställs inte kommer att levereras före 2024, vilket gör dem berättigade till F4 -standarden och till och med standarden F 4.2 som kommer erbjuda nya utvecklingsutsikter.

Den första grekiska Rafale överfördes till Grekland den 21 juli 2021, knappt 6 månader efter undertecknandet av kontraktet för förvärv av 18 flygplan

Resten av den här artikeln är endast för prenumeranter

Artiklar med full tillgång finns tillgängliga i " Gratis föremål". Prenumeranter har tillgång till de fullständiga artiklarna Analyser, OSINT och Synthesis. Artiklar i Arkiv (mer än 2 år gamla) är reserverade för Premium-prenumeranter.

Från €6,50 per månad – Inget tidsförpliktelse.


Relaterade inlägg

Meta-försvar

GRATIS
SIKT