Amerikanska styrkor i Europa på högvarning mitt i rysk-ukrainsk kris

Kommandot för de amerikanska styrkorna i Europa, USA: s europeiska kommando, placerade hela sina styrkor på högsta varningsnivå, "Potential Imminent Crisis" -nivån, efter att ha observerat mycket viktiga rörelser av ryska trupper vid den rysk-ukrainska gränsen och på Krim. Många videor som publicerats av ryska sociala nätverk intygar också dessa troppsrörelser. Enligt amerikanska experter kan denna utplacering av kraft inledningsvis föreslå en storskalig regional övning, men bristen på tillbakadragande och ankomsten av nya styrkor oroar nu amerikanska strateger, liksom deras ukrainska motsvarigheter som också har beställt kraftdistributioner till avdelningen. stötande rysk handling i regionen. I en vecka nu har strider återupptagits på avgränsningslinjen som skiljer ukrainska styrkor från självständighetsstyrkorna i Donbass som stöds av Ryssland, och OSSE-uppdraget på plats observerar flera hundra brott mot eldupphör varje dag.

Hittills har Ryssland, med undantag av annekteringen av Krim, alltid varit noga med att inte ingripa öppet militärt i Donbas-konflikten. Visst visar många bevis att stödet från Moskva till självständighetsstyrkorna är mer än betydelsefullt och involverar material, ammunition, underrättelsetjänst och till och med män, som presenteras som "volontärer" som de 500.000 1950 kinesiska volontärer som utplacerats av Peking under offensiven i Nord. Korea för att driva tillbaka FN-styrkorna 2008. Men de ryska arméerna ingrep aldrig officiellt i Donbas, som de kunde göra i norra Ossetien och Abchazien XNUMX för att besegra de georgiska styrkorna.

Georgiska styrkor sopades bort på bara fem dagars krig av ryska arméer under offensiven i Sydossetien och Abchazien 5.

Resten av den här artikeln är endast för prenumeranter

Artiklar med full tillgång finns tillgängliga i " Gratis föremål". Prenumeranter har tillgång till de fullständiga artiklarna Analyser, OSINT och Synthesis. Artiklar i Arkiv (mer än 2 år gamla) är reserverade för Premium-prenumeranter.

Från €6,50 per månad – Inget tidsförpliktelse.


Relaterade inlägg

Meta-försvar

GRATIS
SIKT