Tyskland väljer israeliskt hårt dödande skyddssystem TROPHY för sin Leopard 2

De tyska myndigheterna har beslutat att följa USA: s armés fotspår genom att välja att förvärva Hard-Kill TROPHY-skyddssystemet, designat och tillverkat av den israeliska Rafael, för att skydda hans frontlinje Leopard 2-tankar, och detta inom en relativt kort tidsramen sedan det tillkännagivna målet är att ha ett huvudsakligt stridsvagnföretag med den här enheten fram till 2023 för att gå med i Natos Very High Readiness Joint Task Force (VJTF). Meddelandet gjordes direkt av det israeliska försvarsministeriet, och kontraktet kommer att göras i ett regerings-till-regeringsförfarande.

Detta kontrakt innebär inte att utrusta 365 Leopard 2 i tjänst med Bundeswehr, utan ett enda företag, både för att lära känna systemet och för att effektivt överleva de tunga stridsvagnarna i strid. Faktum är att de senaste konflikterna, som i Syrien eller i Nagorno-Karabakh, har visat att stridsvagnar är de föredragna målen för motståndarens missiler och andra antitankraketer. De armeniska stridsvagnarna hade den smärtsamma upplevelsen och förlorade mer än 3/4 av sina T72 under en konflikt på några veckor. Många av dessa stridsvagnar blev offer för Azerbajdzjanska SPIKE-missilerna, också av israelisk tillverkning.

Den amerikanska armén beställde 400 trofésystem för att säkerställa skyddet av sina Abrams-tankar efter ett testförfarande som varade i två år.

Resten av den här artikeln är endast för prenumeranter

Artiklar med full tillgång finns tillgängliga i " Gratis föremål". Prenumeranter har tillgång till de fullständiga artiklarna Analyser, OSINT och Synthesis. Artiklar i Arkiv (mer än 2 år gamla) är reserverade för Premium-prenumeranter.

Från €6,50 per månad – Inget tidsförpliktelse.


Relaterade inlägg

Meta-försvar

GRATIS
SIKT