Turkiet verkar ha löst sitt problem med drönarmotorer

Mellan sanktionering av Ankara av Washington och Europeiska unionen i början av åren, och återkallandet av exporttillståndet för Rotax-motorer beslutat av kanadensiska Bombardier, verkade den turkiska flygindustrin i en mycket dålig situation, och detta särskilt eftersom den måste uppfylla scheman för leveranser som redan är strama, båda -à-gentemot de nationella väpnade styrkorna och exporten. Och även om de turkiska myndigheterna uppenbarligen tycks vilja minska spänningarna med Washington och Bryssel, många ämnen med stark spänning kvarstår, till exempel i Irak.

Det kan dock vara så att turkiska tillverkare har hittat en lösning inom flygmotorn. Inte genom att vända sig till Ryssland, som hade diskuterats ett ögonblick, troligen mer av trassel mot Washington än av lämplighet. Inte heller, av en nationell lösning som kom ut ur, vet vi inte var och presenteras som produkten av den turkiska teknikens excellens, som Ankaras statliga kommunikation flera gånger har försökt att tro. Men gentemot Ukraina, vars flygindustri nu letar efter försäljningsställen för att upprätthålla sig själv. De senaste bilderna som publicerades på Twitter visar faktiskt 3 Akinci-drönare monterade och uppenbarligen utrustade med 2 AI-450C-turbopropmotorer från den ukrainska Ivchenko Progress, Motor Sich dotterbolag.

De 3 Bayraktar Akinci-drönarna är utrustade med ukrainska AI-450C-turbopropmotorer på 750 hk vardera.

Resten av den här artikeln är endast för prenumeranter

Artiklar med full tillgång finns tillgängliga i " Gratis föremål". Prenumeranter har tillgång till de fullständiga artiklarna Analyser, OSINT och Synthesis. Artiklar i Arkiv (mer än 2 år gamla) är reserverade för Premium-prenumeranter.

Från €6,50 per månad – Inget tidsförpliktelse.


Relaterade inlägg

Meta-försvar

GRATIS
SIKT