Kan Frankrike exportera sin framtida kärnkraftsbärare NG?

Frankrikes president Emmanuel Macron bekräftade denna tisdag den 8 decemberden officiella lanseringen av New Generation Nuclear Aircraft Carrier-programmet avsåg att ersätta Charles de Gaulle 2038, som togs i bruk 2001. Detta tillkännagivande ger ytterligare information och bekräftelser om de val som gjorts för detta program, men det öppnar också möjligheter på den internationella scenen. I den här artikeln kommer vi att studera de länder som skulle kunna se i det nya franska programmet, en möjlighet att stärka deras egna marinflygkapacitet.

De meddelade egenskaperna

Meddelandet från republikens president bekräftar många utbildade gissningar och mer eller mindre kontrollerade läckor runt detta program. PANG kommer, som namnet antyder, utrustat med kärnkraftsdrivning, i detta fall tillhandahållet av två K22-reaktorer på vardera xx KW, som kan driva havets jätte med 27 knop, en viktig hastighet för 'flyg. Över 300 meter lång kommer den att ha ett tonnage på 75.000 ton, eller 75% mer än sin föregångare, Charles de Gaulle. Å andra sidan kommer dess besättning fortfarande att vara 2000 man, inklusive luftavskiljning, och det kommer enligt presidenten att kunna starta ett trettiotal SCAF-stridsflygplan, vilket inte verkar vara mycket med tanke på fartygets tonnage (Charles de Gaulle tar traditionellt 24 Rafale för 42.500 XNUMX ton).

PAN Charles de Gaulle förblir i tjänst fram till 2038, då den kommer att ersättas av en ny generation kärnkrafts hangarfartyg.

Resten av den här artikeln är endast för prenumeranter

Artiklar med full tillgång finns tillgängliga i " Gratis föremål". Prenumeranter har tillgång till de fullständiga artiklarna Analyser, OSINT och Synthesis. Artiklar i Arkiv (mer än 2 år gamla) är reserverade för Premium-prenumeranter.

Från €6,50 per månad – Inget tidsförpliktelse.


Relaterade inlägg

Meta-försvar

GRATIS
SIKT