US Navy vill att flygdronor ska sjösättas från ubåtar för att upptäcka marinmål

Det är vanligt att ubåtar säger att det bara finns två typer av fartyg, ubåtar och mål. Det är sant att på grund av deras naturliga diskretion och deras alltmer effektiva sensorer och vapen ombord angriper ubåtar, vare sig de är kärnkraftiga eller konventionellt drivna, idag utgör ett av de största hoten mot människor. enheter av området, som med kommersiell sjötransport, om det skulle vara riktat. Men trots sin inbyggda tekniska arsenal kämpar submersibles fortfarande för att upptäcka och särskilt identifiera ytfartyg som är relativt nära, men utanför visuell eller elektromagnetisk detektion.

För om ekolodet potentiellt kan upptäcka fartyg flera hundra kilometer bort är denna detektering inte linjär, utan halvcirkulär och lämnar områden mellan varje detektionszon där ubåten är blind. Detta fenomen, kallat konvergenszonen, är en av de mest komplexa och begränsande aspekterna av ubåtskrig. Men den amerikanska marinen verkar inte längre vara nöjd med den tekniska status quo som går tillbaka till passiv ekolod. Faktum är att undervattensprogramkontoret för Naval Systems Command just har meddelat att det har kontaktat försvarsindustrimän i syfte att utveckla ett ubåtlanserat flygdronesystem, eller SLUAS (Ubåtlanserat obemannat flygsystem).

Lanseringssekvensen för Sea Robin drönare från en nedsänkt kapsel

Resten av den här artikeln är endast för prenumeranter

Artiklar med full tillgång finns tillgängliga i " Gratis föremål". Prenumeranter har tillgång till de fullständiga artiklarna Analyser, OSINT och Synthesis. Artiklar i Arkiv (mer än 2 år gamla) är reserverade för Premium-prenumeranter.

Från €6,50 per månad – Inget tidsförpliktelse.


Relaterade inlägg

Meta-försvar

GRATIS
SIKT