Den franska marinflyget kommer att ta emot 12 Dassault Falcon 2000 Albatros för maritim övervakning

Marinflygplanet från National Navy, skapad 1912, är det äldsta franska militära flygvapnet och en av de äldsta på planeten. Idag består den av 3 komponenter. Den inbyggda stridskomponenten som använder Rafale M, men också E-2C Hawkeye flygövervakningsplan och några Falcon 10-plan som används för utbildning av piloter i blindflygning och vissa plastronuppdrag (flygplanet spelar rollen mål eller angripare). Helikopterkomponenten driver NH90 Caiman Marine och Panther ombord på fregatter, samt Dauphin och Alouette III för räddnings- och träningsuppdrag. 

Den sista komponenten, som berör oss idag, är Maritime Patrol, som tillhandahåller flygövervakning av havsområden, men också krigsuppdrag mot ytan och ubåtar samt underrättelse- och säkerhetsuppdrag. elektronisk övervakning, över hav som vissa teatrar för drift, som i Mali. För detta förlitar sig "Patmar" på Atlantique 2-flygplanet, som togs i bruk runt 1990, som tillhandahåller de flesta stridsuppdrag och särskilt de anti-ubåtkrigsuppdrag som det fortfarande representerar idag. hui en av de bästa plattformarna i världen, särskilt då en ny moderniserad version, standard 6, levereras till de två Patmar-flottorna vid Lorient-basen. Är sjöövervakningsuppdrag anförtroda till Falcon 50- och 200-flygplan, både i storstads Frankrike och i utomeuropeiska territorier, medan utbildnings- och logistikuppdrag anförtros de få Emb-121 Xingu som det har.

De 5 Falcon 200 Gardians från den franska marinen säkerställer övervakningen av franska marina områden i Stilla havet

Resten av den här artikeln är endast för prenumeranter

Artiklar med full tillgång finns tillgängliga i " Gratis föremål". Prenumeranter har tillgång till de fullständiga artiklarna Analyser, OSINT och Synthesis. Artiklar i Arkiv (mer än 2 år gamla) är reserverade för Premium-prenumeranter.

Från €6,50 per månad – Inget tidsförpliktelse.


Relaterade inlägg

Meta-försvar

GRATIS
SIKT