Fem europeiska länder förenar sina krafter för att utforma nästa medium multirolhelikopter

Europeiska helikoptrar är utan tvekan bland de bästa roterande vingarna i världen och har varit i flera decennier. Under industriella koncentrationer och aktivitetskonsolideringar har två stora europeiska grupper uppstått inom detta område, de fransk-tyska Airbus Helicopters och den italiensk-brittiska Agusta-Westland. Är det för att svara på framväxten av ny teknik som den som implementerats i USA som en del av US Army Futur Vertical Lift program ? eller den förestående ankomsten av Kina och dess Z-20 till den internationella marknaden? hur som helst, dessa fyra hemländer med europeiska helikoptrar, Tyskland, Frankrike, Italien och Storbritannien, som gick med i detta av Grekland, har gått samman för att utforma nästa europeiska medium multiroll helikopter.

Detta initiativ, känt som Next Generation Rotorcraft Capabilities-projektet, är en del av Natos högsynlighetsprojekt, eller HVP, för att ersätta de många medelhelikoptrarna som från 2035 måste dras ur tjänsten. inom Nato. Undertecknandet av samarbetsprotokollet organiserades praktiskt taget, kräver Covid, och försvarsministrarna i de fem deltagande staterna kunde underteckna dokumentet gemensamt med inlagd video.

Bell V-280 Valor deltar i det amerikanska FLRAA-programmet för att ersätta US Army's UH-60 Black-hawk medium multi-mission helicopters

Resten av den här artikeln är endast för prenumeranter

Artiklar med full tillgång finns tillgängliga i " Gratis föremål". Prenumeranter har tillgång till de fullständiga artiklarna Analyser, OSINT och Synthesis. Artiklar i Arkiv (mer än 2 år gamla) är reserverade för Premium-prenumeranter.

Från €6,50 per månad – Inget tidsförpliktelse.


Relaterade inlägg

Meta-försvar

GRATIS
SIKT