British Defense kommer att se sin budget växa med £ 24 miljarder under de kommande fyra åren

Storbritannien är ett kontrastland, och dess politiska klass, som klimatet, kan ibland hålla stora överraskningar. Så här efter 3 månader av rykten och rädslan om den framtida budgeten som tilldelats försvaret Kungariket, och de troliga konsekvenserna av de strategiska axlarna som kommer att definieras av nästa strategiska översyn, har regeringen i Boris Johnson fattat beslutet att inleda en aldrig tidigare skådad insats i 30 år över hela kanalen att ge de brittiska arméerna möjlighet att utföra sina uppdrag.

Konkret kommer budgeten för väpnade styrkor att öka med 24 miljarder pund gradvis under de närmaste fyra åren, ett försök på mer än 4 miljarder pund utöver tidigare budgetåtaganden, i en modell som säkerställer efterlevnaden av engagemang för budgettillväxt över inflation plus 16,5%. Således kommer detta nya tillvägagångssätt för 0,5 att göra det möjligt för de brittiska arméerna att se sin budget öka från 2021 till 40 miljarder pund, och den bör öka minst 41,5 miljarder pund varje år de följande tre åren.

Johnson-regeringen garanterar med denna nya växande budget hållbarheten i Tempest-programmet, som vissa ansåg omöjligt att genomföra för Storbritannien.

Resten av den här artikeln är endast för prenumeranter

Artiklar med full tillgång finns tillgängliga i " Gratis föremål". Prenumeranter har tillgång till de fullständiga artiklarna Analyser, OSINT och Synthesis. Artiklar i Arkiv (mer än 2 år gamla) är reserverade för Premium-prenumeranter.

Från €6,50 per månad – Inget tidsförpliktelse.


Relaterade inlägg

Meta-försvar

GRATIS
SIKT