Ny Pentagon-plan att öka US Navy-flottan med 70%

Det nuvarande formatet för den amerikanska marinflottan är resultatet av beslut som fattades i mitten av 70-talet och början av 80-talet för att hantera det växande sovjetiska marinhotet i tre områden: ankomsten av nya enheter tungt öppet hav, som kryssarna Kirov och Slava Stöds av moderna förstörare Sovreimeniye och Udaloy, förstärkning av den långväga bombplanen med tillträde Tu-22M Backfire, och ubåthotet med inträde i drift av högpresterande attack ubåtar som Alpha och Akula, och diskreta ubåtar som Victor II / III och den första kilo.

För den amerikanska flottan var det viktigt att bibehålla luft- och marinöverlägsenhet över Nordatlanten inför dessa hot, vilket innebar att ha stora hangarfartyg som kunde implementera tunga avlyssnare som F14 i tillräckligt antal. , jagare och kryssare utrustade med AEGIS-luftfartygs- och anti-missil-systemet som kan motstå mättnadsattacker, anti-ubåtfregatter och högpresterande attackubåtar som kan hålla ryska ubåtar i schack . Till detta kommer behovet av att transportera personal och utrustning och att genomföra amfibiska övergreppsoperationer med Marine Corps.

Tillträdet för de sovjetiska kryssarna i Kirov-klassen tvingade den amerikanska flottan att återaktivera fyra slagfartyg i Missouri-klassen på 4-talet, de enda fartygen i den amerikanska inventeringen som anses kunna stödja jämförelse med sovjetiska kryssare.

Resten av den här artikeln är endast för prenumeranter

Artiklar med full tillgång finns tillgängliga i " Gratis föremål". Prenumeranter har tillgång till de fullständiga artiklarna Analyser, OSINT och Synthesis. Artiklar i Arkiv (mer än 2 år gamla) är reserverade för Premium-prenumeranter.

Från €6,50 per månad – Inget tidsförpliktelse.


Relaterade inlägg

Meta-försvar

GRATIS
SIKT