Italienska flottan tar emot nya superförstörare från 2028

Under de senaste åren har Italien inte dolt sina Medelhavsambitioner, liksom de inom skeppsbyggandet. Och byggplanen för italienska marinenheter presenterades i juli 2019 hade något att imponera på, eftersom han siktade på en flotta bestående av ett hangarfartyg, 3 till 5 helikopterbärare, 4 tunga förstörare inklusive 2 nya DDX-enheter, 10 FREMM-fregatter (eller 8 om försäljning av två FREMM till Egypten upprätthålls) och 7 offentlig-privata partnerskap, 8 nya generationens korvetter, 8 AIP-attack ubåtar och 12 gruva krigsfartyg inklusive 8 nya fartyg. Detta tillkännagivande mottogs i Europa med en viss skepsis, ambitionerna var så höga. Ändå verkar det italienska amiralitetet fast beslutet att uppnå sina mål.

För bortom framtida hangarfartyg Trieste är klar och PPA levereras med en hastighet på 1,5 per år från 2021, har hon just bekräftat arbetet börjar med designen av dess två nya DDX-förstörare, avsedd att ersätta från 2028 de två förstörarna Durand de la Penne och Mimbelli, som lanserades 1993 och 1994. Och den italienska flottan ser saker stort, eftersom dessa två förstörare kommer att vara ingen ringare än de två mest stridande ytenheterna. massiv närvarande i Europa.

Byggandet av 33.000 XNUMX ton hangarfartyg Trieste fortsätter vid Castellammare di Stabia-varven nära Neapel

Resten av den här artikeln är endast för prenumeranter

Artiklar med full tillgång finns tillgängliga i " Gratis föremål". Prenumeranter har tillgång till de fullständiga artiklarna Analyser, OSINT och Synthesis. Artiklar i Arkiv (mer än 2 år gamla) är reserverade för Premium-prenumeranter.

Från €6,50 per månad – Inget tidsförpliktelse.


Relaterade inlägg

Meta-försvar

GRATIS
SIKT