Suffren ubåt från kärnkraftsattacker börjar havsförsök, med några anpassningar kopplade till coronavirusepidemin

Från Cherbourg inledde den nya franska ubåten Suffren den 28 april. Bogsatt och eskorterat från Cherbourg genomförde han sin första apparat och sitt första dyk, en etapp som markerar starten på en testkampanj på flera månader som lovar att vara särskilt intensiv.

Officiellt lanserad den 12 juli i närvaro av republikens president, den första ubåten av Barracuda-typen flydde faktiskt inte fritt före början av februari. Mellan dessa två datum utförde ubåten flera tester i friluft innan de sattes i vatten, dess reaktor laddades med kärnbränsle i höstas, vilket möjliggjorde en första konvergens (antändning) av reaktorn vid mitten av december.

Le Suffren under sin lanseringsceremoni i juli 2019

Resten av den här artikeln är endast för prenumeranter

Artiklar med full tillgång finns tillgängliga i " Gratis föremål". Prenumeranter har tillgång till de fullständiga artiklarna Analyser, OSINT och Synthesis. Artiklar i Arkiv (mer än 2 år gamla) är reserverade för Premium-prenumeranter.

Från €6,50 per månad – Inget tidsförpliktelse.


Relaterade inlägg

Meta-försvar

GRATIS
SIKT