FINCANTIERIs FREMM i utmärkt position i FFG / X-tävlingen för US Navy

Som vi skrev för två dagar sedan kommer beslutet om den första delen av US Navy FFG / X Next Generation Missile Frigate Program att presenteras offentligt under de närmaste dagarna, möjligen till och med idag. hui. Men den ekonomiska webbplatsen Forbes verkar ha haft den första informationen, eftersom han tillkännager att den italienska Fincantieri med Marinette-varven och de australiska varven skulle vara mest sannolikt att utses till vinnare av tävlingen att bygga programmets första 10 fregatter.

Beslutsnätet som antogs av den amerikanska flottan var särskilt brett, allt från fartygets prestanda till påverkan på sysselsättningen, så att det var svårt att avgöra en eller flera favoriter i denna tävling. Erbjudandet av Bath Iron Works-varven från General Dynamics baserat på en modell härledd från F100 Alvaro de Balzan-klassen i Spanien Navantia verkar ha tappat mycket trovärdighet under olyckan som ledde till förlusten av fregatten F313 Helge Ingstad av Royal Norwegian Navy, själv baserat på samma modell, efter en kollision med ett annat fartyg. Omvänt skulle Huntington Ingalls erbjudande, robust enligt operativa kriterier eftersom det härstammar från Arleigh Burke-förstörare som utgör ryggraden i den amerikanska flottans ytflotta, ha lidit av det stora antalet order som tilldelats detta företag. , allt från Burke-förstörare till Ford-klass hangarfartyg.

Förlusten av Elle Ingstad-fregatten 2018 kommer säkert att ha bidragit till den amerikanska flottans bedömning av Navantia F100-modellen.

Resten av den här artikeln är endast för prenumeranter

Artiklar med full tillgång finns tillgängliga i " Gratis föremål". Prenumeranter har tillgång till de fullständiga artiklarna Analyser, OSINT och Synthesis. Artiklar i Arkiv (mer än 2 år gamla) är reserverade för Premium-prenumeranter.

Från €6,50 per månad – Inget tidsförpliktelse.


Relaterade inlägg

Meta-försvar

GRATIS
SIKT