Den andra korvetten i den ryska karakurtklassen börjar hans test

Sovetsk-korvetten, skrovnummer 252, andra representant för 22800 Karakurt-projektet för lättmissilkorvett, överfördes till Lagodasjön för att starta tillverkarens testerinnan de betalas till Östersjöflottan, för att utföra sina statliga tester, för att bli antagna till tjänst före utgången av 2019.

Karakurt-klassfartygen väger endast 800 ton, för en längd av 67 meter, är karakteristiska för den "myggflottan" som den ryska flottan utgör för att kontrollera de inre haven, som Östersjön, Svarta havet och Kaspiska havet. Även om de är mycket små i storlek är dessa korvetter anmärkningsvärt väl beväpnade och bär 8 silor som kan implementera Kalibr-kryssningsmissiler eller P800 Onyx supersoniska anti-skeppsmissiler. De har också ett Pantsir-M-flygplansskyddssystem samt en 76 mm marinpistol.

Nyhetsartiklar som publiceras efter 24 månader faller inom kategorin "Arkiv" och är endast tillgängliga för professionella abonnenter.
För mer information om detta erbjudande, klicka här

Relaterade inlägg

Meta-försvar

GRATIS
SIKT