Mi-28NM-kamphelikopter för att få utökat sortiment av anti-tank missiler

Återigen användes den syriska upplevelsen av de ryska arméerna och industrimännen för att förbättra stridseffektiviteten för styrkor och utrustning. MI-28M-helikoptern utplacerades flera gånger i den syriska teatern och bar i standardkonfiguration 9M120 Ataka-B anti-tank missil, en radiostyrd missil med en räckvidd på 10 km. Helikoptrar är dock mycket utsatta för luftfartygsmissiler och artillerisystem under implementeringen av dessa missiler, vilket kräver en siktlinje, och vars reducerade räckvidd sätter dem på avstånd för dessa system.

Det är därför MI-28 kommer att genomgå en makeover som ska föras till NM-standarden med ny optronics, förstärkt rustning, branddetektorer och mer kraftfulla motorer. Framför allt kommer den nya helikoptern att utrustas med en ny antitankmissilidentifieras för tillfället av koden "artikel 305".

Nyhetsartiklar som publiceras efter 24 månader faller inom kategorin "Arkiv" och är endast tillgängliga för professionella abonnenter.
För mer information om detta erbjudande, klicka här

Om du vill veta mer

Meta-försvar

GRATIS
SIKT