Peking-Islamabad-Ankara-axeln stärks under Pakistan

När man framkallar ett eventuellt brott mot Turkiets förbud gentemot Nato och Förenta staterna är det vanligt att föreställa sig ett tillnärmning av Ankara till Moskva, med tanke på att casus belli kommer att ha varit förvärvet av S-400-system för Ottomanska styrkor.

Detta ignorerar emellertid de pakistanska myndigheternas ansträngningar för att få de turkiska myndigheterna att delta i den allt starkare militära och ekonomiska alliansen som förbinder landet med Kina. Dessutom, i händelse av intensiv opposition mellan USA och Turkiet, skulle endast Kina kunna stödja landet ekonomiskt för att undvika att krossas av USA: s sanktioner. Peking har redan handlat på detta sätt, vare sig det gäller Nordkorea, Ryssland, Myanmar. Särskilt eftersom Turkiet med sin mycket strategiska position skulle utgöra en idealisk ledpunkt för att kontrollera den västra änden av de nya Silk Roads.

Nyhetsartiklar som publiceras efter 24 månader faller inom kategorin "Arkiv" och är endast tillgängliga för professionella abonnenter.
För mer information om detta erbjudande, klicka här

Relaterade inlägg

Meta-försvar

GRATIS
SIKT