Webbseminarium: Denial of Access in the Indo-Pacific – torsdagen den 23 juni 2022

Från sin strategi för "Pärlhalsband" till etableringen av de olika dimensionerna av sina "Nya Sidenvägar", har Kina flyttat fram sina bönder snabbt och effektivt under de senaste två decennierna och de konkreta resultaten av dessa strategier är nu synliga i hela Indo-Stillahavsområdet båge.

Dessa inkluderar byggandet av nya hamnar, infrastruktur och industriparker, förvärv av rättigheter till befintliga hamnar, öppnandet av burmesiska och pakistanska korridorer, skapandet av en permanent bas i Djibouti, polderiseringen och sedan militariseringen av reven i söder. Kinas hav eller till och med påtvingad utveckling av dess krigsflotta. Denna smickrande bild är dock missvisande, mellan halvhjärtade framgångar, misslyckanden, nedgångar, för att inte tala om de andra lokala, regionala och globala makterna som börjar använda sina egna strategier för att motverka Pekings åsikter.

Denna studiedag, organiserad som en del av doktorandverksamheten vid katolska institutet i Paris, ägnas helt och hållet åt nekande av tillgång och Indo-Stillahavsområdet
kommer att vara ett tillfälle att påminna om definitionen av dessa två begrepp och att dechiffrera den geopolitiska situationen i Indo-Stillahavsområdet 2022. Över de tre geografiska panelerna
planerade (Asien-Stillahavsområdet, Sydostasien och Indiska oceanen), kommer tolv experter från olika bakgrunder – lärare-forskare, militärer, diplomater, yrkesverksamma och doktorander – att ta upp en mängd olika ämnen för att erbjuda det mest omfattande panoramaet. rad av dessa frågor.

Program och information

Meta-försvar

GRATIS
SIKT