Inför ukrainskt motstånd ändrar de ryska arméerna sin strategi

Alors att den ryska offensiven markerar stegetföre Kiev och Charkiv, och att de städer som ges som i ryssarnas händer, som Cherson och Berdyansk, fortsätter att göra motstånd trots en mycket försämrad situation för de ukrainska försvararna, verkar det som att de ryska arméerna radikalt har ändrat strategi för att övervinna det ukrainska motståndet. Ryska styrkor, som avstår från specialoperationer och tung användning av luftburna styrkor, ägnar sig enligt uppgift till en mycket mer konventionell doktrin, med massiva attacker utförda av kombinerade vapenbataljoner med stöd av tungt stödartilleri och taktiskt flyg, vilket leder till rädsla för en mycket snabb ökning av antalet civila offer på alla fronter.

Den första strategin som implementerades av de ryska arméerna var uppenbarligen ett bittert misslyckande. Den ryska planen hoppades kunna vinna de häpnadsväckande ukrainska styrkorna efter den taktiska överraskningen av en flerdelad attack, och förlitade sig på specialstyrkor och luftburna operationer för att halshugga landets myndigheter och genom massiva attacker med kortdistans ballistiska missiler och kryssningsmissiler. beslut inom bara några dagar, till den grad atten artikel av RIA Novosti som tillkännager den totala segern för de ryska arméerna i Ukraina skrevs den 19 februari, 5 dagar före själva offensiven. Tyvärr för den ryska militären, och som redan nämnts, upplevde denna plan många motgångar, och även om arméerna från sydfronten noterade verkliga framgångar genom att tillkännage erövringen av staden som Cherson bortom Dnepr på tredje dagen, och av Berdyansk till väster om Mariupol på krigets fjärde dag stoppades de två huvudsakliga offensiverna i norr med inriktning på Charkiv, och i nordväst mot huvudstaden Kiev, utan att kunna avblockeras.

Ryska kolumnen News Defense | Militära allianser | Artilleri
Flygfoto över en kolonn av ryska förstärkningar på väg mot Kiev

De ryska arméerna är dock ännu inte besegrade, långt därifrån. För det första har de bara begått hälften av de styrkor som placerats runt om i landet i Ukraina de senaste månaderna, och även om de engagerade styrkorna, det verkar, har lidit många förluster både vad gäller personal och material, den ryska armén har betydande reserver för att genomföra en andra våg av attacker, mot redan hårt testade ukrainska försvar. Så här observerades enorma konvojer av styrkor från Vitryssland på väg mot Kiev, vilket väckte rädsla för en belägring av den ukrainska huvudstaden och därför för betydande civila offer. Och desto mer som, uppenbarligen, den andra fasen av den ryska militära operationen i Ukraina kommer att baseras på en mycket mer klassisk doktrin för denna armé, med massiv användning av all eldkraft från dess artilleri och dess flygvapen för att bryta den ukrainska motstånd.

Tills i går använde de ryska arméerna bara i begränsad omfattning dessa två stora tillgångar som de hade till deras förfogande. Således var det ryska artilleriet särskilt uppmätt under de första 5 dagarna av striden och undvek så mycket som möjligt att utnyttja all dess undertryckande eller destruktiva eldkraft. På liknande sätt bestod ryskt flygstöd främst av närflyguppdrag utförda av Su-25:or och Mig-29:or och flygöverlägsenhetsuppdrag utförda av Su-27:or, Su-30:or och Su-35:or. Bombflottan, bestående av Su-25 och Su-34 taktiska bombplan, och Tu-22M3 långdistansbombplan, hade knappt setts förrän i går. Men många regementen utrustade med dessa enheter hade placerats ut nära de ukrainska gränserna före konflikten, och vi kan förutse att de nu kommer att uppmanas att öka i makt under de kommande timmarna.

Su34 bombning försvarsnyheter | Militära allianser | Artilleri
Det ryska flygvapnet hade inte tidigare använt sina taktiska bombplan Su-24 och Su-34 i stor utsträckning

Det finns 75 % av denna artikel kvar att läsa, prenumerera för att få tillgång till den!

Metadefense Logo 93x93 2 Försvarsnyheter | Militära allianser | Artilleri

den Klassiska abonnemang ge tillgång till
artiklar i sin fullständiga versionoch utan reklam,
från 1,99 €.


För vidare

1 KOMMENTAR

Kommentarer är stängda.

SOCIALA NÄTVERK

Senaste artiklarna