Ukrainska drönare anfaller flygbasen i Ryssland, trots USA:s förbud

En stor attack, utförd av ukrainska drönare, ska ha utförts natten mellan den 4 och 5 april 2024 mot den ryska flygbasen i Morozovsk, i nordost om Rostov oblast.

Enligt ukrainsk press förstördes eller skadades flera Su-34 bombplan, medan ett tjugotal ryska soldater skadades eller dödades av denna attack.

Den ryska pressen å sin sida tillkännagav avlyssningen av ett stort antal ukrainska drönare i denna region i går kväll, utan att rapportera denna attack, som också diskuterades flitigt inom landets militära bloggares sfär.

Denna attack kom tre dagar efter att USA:s utrikesminister Antony Blinken motsatte sig att ukrainska strejker genomfördes på rysk mark, särskilt mot landets energianläggningar.

En massiv ukrainsk drönarattack mot den ryska flygbasen Morozovsk nära Rostov-on-Don

De ukrainska arméerna genomförde, natten mellan den 4 och 5 april 2024, en massiv drönareattack mot Morozovsks militära flygfält, i nordost om Rostov oblast, och 200 km från gränsen till Ukraina.

Videor publicerade på ryska sociala nätverk Vk och Telegram, intygar detta engagemang, som visar intensiv luftvärnsaktivitet av det ryska DCA, men också explosioner på marken följt av sekundära explosioner, som skulle tendera att bekräfta att militära mål verkligen hade träffats.

Morozovsk flygfält är värd för 559:e Guards bombardemangsregemente, tillhörande First Guard Mixed Air Division. Den består av Su-24, Su-24M och speciellt Su-34 stridsbombplan, som idag implementerar FAB-500/1000/1500 och 3000 glidstyrda bomber, som utgör betydande problem för de ukrainska styrkorna. Su-27 eskortplan skulle också ha placerats ut på denna flygbas.

Kommunikékrig om effekterna av denna attack

Enligt ukrainsk press skulle denna attack ha gjort det möjligt att förstöra och skada 6 till 8 jaktbombplanoch dödade eller skadade 20 till 40 ryska soldater. Det är naturligtvis mycket svårt att bekräfta eller dementera dessa siffror, även om de publicerade filmerna från förlovningen visar att mål som innehåller bränsle eller ammunition verkligen skulle ha nåtts av ukrainska drönare.

Utöver de militära målen verkar det som om energiinfrastrukturen i och runt flygbasen också har varit målinriktad, där ukrainsk press rapporterade om strömavbrott över hela distriktet. Ryska regionguvernören Vasilij Golubev, känner igen ett fyrtiotal strejker i natt.

Su-34
Morozoksk flygbas är värd för Su-34 från 559:e Guards bombarregemente

Det finns 75 % av denna artikel kvar att läsa, prenumerera för att få tillgång till den!

Metadefense Logo 93x93 2 Rysk-ukrainsk konflikt | Försvarsnyheter | Stridsflygplan

den Klassiska abonnemang ge tillgång till
artiklar i sin fullständiga versionoch utan reklam,
från 1,99 €.


För vidare

2 Kommentarer

 1. Strategiska inkonsekvenser präglar denna konflikt: Ryssland attackerar Ukraina, ett självständigt land, men USA tillåter inte det – av vilken anledning? – de senare att genomföra strejker på ryskt territorium och därför begränsa det till en defensiv position där Ukraina, med tanke på skillnaden i militära, ekonomiska och demografiska medel mellan de två krigförandena, bara kan lämna slaget. Men USA stöder Ukraina! Är det en jock?
  När vi ser den styvnackade WASP från Bilken som förespråkar ukrainsk seger samtidigt som den förbjuder alla offensiva åtgärder mot Ryssland, förstår vi att ekonomin (i USA) har företräde framför allt annat. Likväl bör oljepriset inte öka! Ändå, låt oss vara seriösa! Pragmatismen måste ha gränser: att man inte vill ingripa i en konflikt, det är förståeligt, som kallas neutralitet, utan att tillhandahålla militär utrustning till en nation samtidigt som man kräver att den begränsar dess användning till försvarshandlingar, detta är det renaste intellektuella bedrägeri.
  Dessutom är detta inte förvånande från USA:s sida som inte tvekade år 45, efter att ha rört upp luft mot nazisterna, för att återfå nämnda nazisterna och inte minst bland krigsförbrytarna, Von Braun, Speer, Schellenberg m.fl. , till deras fördel. Amerika först!
  När det gäller den franska förberedelsen av "betydande utplaceringar för att kontrollera det ryska hotet", vår gode "ledare" (kom ihåg: "Jag är din ledare": han har inte förstått att vi är ledaren inte för att vi bekräftar det utan för att det är demonstrerat !) och hans högsta ställföreträdare sätter antingen igång en rusoperation eller så tar de sina önskningar för verkligheten. Under 1:a Gulfkriget satte Frankrike upp en styrka på 13 000 man genom att skrapa slutresultatet och jag kan inte se hur det skulle kunna göra det bättre just nu med 10 000 man (20 000 under OS) permanent utplacerade som en del av Sentinel. Nu, om det är att distribuera 2 biffe-bataljoner med en skvadron av Caesar, är det media-valpostering! Det är inte vad ryssarna kommer att bli imponerade av, även om det inte kommer att göra deras liv lättare! Speciellt eftersom våra europeiska "allierade" (förutom kanske polackerna?) inte kommer att följa oss och USA och NATO inte kommer att känna sig alls bekymrade efter Mr Macrons förtydligande och ignorerar Natos eventuella stöd i händelse av engagemang. Och om det går fel och USA ingriper, politiskt, för att lugna ner saker och ting, kommer detta bara att utsätta oss ännu mer för deras "diktats" och försvaga det som återstår av vår nationella självständighet.
  Utöver dessa få väsentliga kommentarer är din artikel, som alltid, av hög kvalitet, vilket visar på en utmärkt känsla för analys.

  • Flera saker att tänka på om en eventuell fransk utplacering i Ukraina.
   – Det är högst osannolikt att Frankrike går ensamt.
   – Det är lika osannolikt att en utplacering av franska soldater kommer att ske vid fronten. Detta kommer helt säkert att innebära att stödja vissa funktioner inom FAU, eller till och med, i värsta fall, att säkra den vitryska gränsen eller att skydda Odessa/Lviv/Kiev, vilket frigör betydande ytterligare kapacitet för FAU.
   – Om franska och europeiska styrkor sätts in på marken kommer de också att sättas in i luften. Och ankomsten av ett potentiellt 30/40-förbud Rafale/M2000/Typhoon/Gripen (även om Storbritannien eller Nederländerna ingrep, ingen chans att USA skulle godkänna användningen av F-35 och till och med "NATO" F-16), i den ukrainska bakre himlen, med stöd av MRTT och E -2/3, kommer att förändra en hel del saker när det gäller att säkra ukrainskt djup
   – Slutligen, låt oss inte glömma att de ukrainska arméerna fortfarande är där...
   Så det är faktiskt inte några dussin franska Leclercs och VBCIs som möjligen skulle kunna vända maktbalansen. Det råder dock ingen tvekan om att en fransk utplacering, om den skulle ingripa, skulle avsevärt förändra konfliktens dynamik.

SOCIALA NÄTVERK

Senaste artiklarna