Chinese Navy har hållit 120 övningar under de senaste 3 månaderna

"Svett skonar blod" brukade säga arkitekt och militärstrateg i Louis XIV, Vauban. Och av svett har den kinesiska militären uppenbarligen inte misslyckats de senaste månaderna. Verkligen, enligt CCP: s anslutna webbplats globaltimes.cn, den kinesiska flottan i samarbete med de andra armarna i Folkets befrielsearmé, har organiserat nästan 120 marin-, marin- och amfibieövningar under de senaste tre månaderna, varav 3 ägde rum nära ön Taiwan. Utöver det redan utomordentligt höga antalet övningar som har ägt rum, är (del) informationen från de taiwanesiska myndigheterna om många av dem imponerande när det gäller deras omfattning och varaktighet. Under de senaste 50 dagarna har PLA därför organiserat fem stora amfibieövningar som involverar ett stort antal flygplan och fartyg, inklusive civila, i omedelbar närhet av den oberoende ön.

För att bara nämna de övningar av anmärkningsvärd storlek och som är kända för allmänheten genomförde den 18 juli den amfibiska fordonen i 73: e armékåren en övningsövning med hjälp av 5 LST typ 72A vid kusten i provinsen Fujian, i sydöstra landet. 2 dagar senare, den 20 juli, ägde en stor sjöövning rum runt ön Wanshan, 300 km från den taiwanesiska kusten, som svar på landningen av en amerikansk militär C-146 på ön, bedömd som en oacceptabel provokation av Peking . Den 24 juli var det Z-9- och Z-19-vapenstyrkorna för 74: e armékårens tur att genomföra attack- och live-eldövningar dag och natt på Fujians kust, medan en brigad av PLA Marines tränade ombord på civila fartyg som krävdes för tillfället. Den 27 juli placerade den kinesiska flottan ut flera fartyg längs Chuandaos kust i en stor marinövning för att svara på ankomsten av hangarfartyget HMS Queen Elizabeth och hennes eskort i Kinahavet.

Z-19 stridshelikoptrar under en flygplansträcksövning längs Kinas sydöstra kust

Resten av den här artikeln är endast för prenumeranter

Artiklar med full tillgång finns tillgängliga i " Gratis föremål". Prenumeranter har tillgång till de fullständiga artiklarna Analyser, OSINT och Synthesis. Artiklar i Arkiv (mer än 2 år gamla) är reserverade för Premium-prenumeranter.

Från €6,50 per månad – Inget tidsförpliktelse.


Relaterade inlägg

Meta-försvar

GRATIS
SIKT