Kinas flotta genomförde sin första amfibieövning på lång räckvidd

Si den snabba förstärkningen av den kinesiska flottan är nu känd för alla, de mycket viktiga ansträngningarna som gjorts av People's Liberation Army för att träna sina besättningar och fullända deras behärskning av modern sjöstrid, är mycket mindre. Men oavsett om det gäller yt-, marin-, amfibie-, logistik- och ubåtsförband, alla deltar i många övningar enligt allt mer avancerade scenarier, och använder ofta ammunitionseld, just för att öka kryddningen av sjömän och deras officerare. Således är det numera vanligt att stora örlogsförband, jagare, fregatter, hangarfartyg eller attackfartyg varje år deltar i flera storskaliga övningar, eller i fjärrplaceringar, enligt en rytm som är märkbart tätare än den som påtvingas. Västra marina enheter.

Liksom den kontrollerade ökningen av kraften för det industriella verktyget som producerar den kinesiska flottans nya byggnader, besättningsuppgraderingsprogrammets verkar också ha varit föremål för mycket exakt och effektiv planering, med en snabb men kontrollerad progression som tillåter assimilering men också feedback. Således har den kinesiska marinen under de senaste åren genomfört dussintals amfibieövningar med ett ökande antal fartyg och kraftprojektionsenheter, ibland på kuster som är ganska lika de som gränsar till ön Taiwan. Men fram till nu hade dessa övningar alltid hållits nära eller till och med på den kinesiska kusten, vilket förenklade många aspekter. Det är inte längre fallet.

Den kinesiska marinen och marinkåren har genomfört många övningar som simulerar amfibieangrepp de senaste åren, men alla ägde rum i ett begränsat geografiskt område runt dess kuster.

faktiskt, enligt Globaltimes.cn, mycket nära PCC, genomförde PLA Navy, för några dagar sedan, en första amfibieövning som kvalificerades som "avlägsen", dvs. reproducera en projektion av makt utan att förlita sig på kontinentala styrkor. Så, den nya typen 075 Haina assault helikopterbäraren, trädde i tjänst för bara 6 månader sedan, eskorterad av Typ 052D Hohhot luftvärnsjagare, av antiubåtsfregatten av typ 054A Liuzhou och Type 901-tankern Chaganhu, genomförde tillsammans en övning som simulerade ett luftamfibieangrepp för att projicera kinesiska marinsoldater med hjälp av helikoptrar och svävare, under ett 30-dagars uppdrag i västra Stilla havet och en resa på 9000 nautiska mil. Den exakta platsen för övningen avslöjades inte, inte heller projicerades styrkornas volym. Detta är dock både en första för PLA, vilket gör att den kan samla erfarenhet i denna typ av övning, men också ett meddelande till den amerikanska flottan: flottan Kina kan nu ingripa bortom den första cirkeln av öar som omger Kinasjön.


Resten av den här artikeln är endast för prenumeranter -

Artiklarna i full åtkomst är tillgängliga i avsnittet "Gratis föremål". Flash-artiklarna är tillgängliga i full version i 48 timmar. Prenumeranter har tillgång till de fullständiga analys-, nyheterna och syntesartiklarna. Artiklar i arkivet (mer än 2 år gamla) är reserverade för Premium-prenumeranter.

Köp av prenumerationer är endast tillgängligt från webbplatsen - avsnittet Prenumerationer och verktyg


Om du vill veta mer

Meta-försvar

GRATIS
SIKT