Indonesien formaliserar en order på 6 FREMM-fregatter från Fincantieri

Efter Förenta staterna et Jag är Egypte, uppnår den italienska skeppsbyggaren Fincantieri en ny turné genom att underteckna ett "initialt kontrakt" för förvärv av 6 FREMM-fregatter nytt, liksom överföringen av två begagnade fregatter av Maestrale-klassen som snart kommer att dras tillbaka från den italienska marinens tjänst. Detta är ett spektakulärt nytt tillkännagivande från Jakarta på några dagar, eftersom ett motsvarande kontrakt har tecknats med Dassault Aviation för förvärv av 36 Rafale stridsflygplansom samtidigt markerade ett anmärkningsvärt försök från Jakarta för att stärka dess marina luftförsvarsförmåga, liksom ett förnyat intresse för utrustning från Europa för detta icke-anpassade land.

Lite information har lämnats angående detta kontrakt, förutom att Fincantieri har samarbetat med PT-PAL-varv för detta program, vilket åtminstone delvis innebär lokal konstruktion. Kontraktsbeloppet avslöjas inte, inte heller tidsramen, på ett ganska logiskt sätt, eftersom det fortfarande finns många punkter att förhandla innan det blir en fast och slutgiltig order. De 6 indonesiska FREMM: erna kommer att förstärka de 6 fregatterna i Martadinata-klassen som förvärvats från Nederländerna och härledda från SIGMA 10514-modellen och ersätter själva de 6 fregatterna i Ahmad Yani-klassen i tillbakadragningsprocessen, som länge har representerat ryggraden i den indonesiska offshore-kapaciteten. Men där Martadinata-fregatterna är mer som en korvett med en mätare på 2400 ton och beväpning baserad på 12 MICA VL-luft-missiler, 8 MM40 Exocet-antiskipsmissiler, en 76 mm pistol och 2 trippel torpedraketer, den italienska Bergamini -FREMM-klasser har 16 eller 32 Sylver vertikala silor för långsträckta Aster 15/30 yt-till-luft-missiler, 8 OTOMAT anti-ship-missiler, samt två 127 mm och 76 mm kanoner och 2 bärraketer. trippel torpeder, för en mätare på 6500 ton i last.

Detta är därför ett stort steg framåt för den indonesiska flottan, som det som landets flygvapen kommer att göra med ankomsten av 36 Rafale-flygplan, och desto mer eftersom det också kommer att ta emot 3 nya Nagapasa-klass ubåtar förvärvade från Sydkorea, vilket förstärker de första tre enheterna i klassen som redan används. Den snabba ökningen av kinesisk militärmakt, liksom Pekings alltmer uppenbara ambitioner att etablera sig som den dominerande militära makten i Stilla havet och Indiska oceanen, är utan tvekan ursprunget till dessa beslut, medan landet redan har initierat en snabb och betydande ökning av resurserna för dess försvar, Med en ökning med 16% av La Défense-budgeten enbart för 2020och ambitionen att ägna åtminstone 1,5% av sin BNP till detta uppdrag, eftersom landets ekonomi har noterat en genomsnittlig årlig tillväxt på 5% under flera år.


Resten av den här artikeln är endast för prenumeranter

Artiklar med full tillgång finns tillgängliga i " Gratis föremål". Prenumeranter har tillgång till artiklarna om nyheter, analyser och sammanfattningar i sin helhet. Artiklar i arkivet (mer än 2 år gamla) är reserverade för professionella prenumeranter.

Från 5,90 € per månad (3,0 € per månad för studenter) – Inget tidsförpliktelse.


Relaterade inlägg

Meta-försvar

GRATIS
SIKT