Joe Biden beställer US Strategic Supply Review

USA: s president beordrade lanseringen aven översikt som syftar till att exakt bestämma beroendepunkterna för strategiska amerikanska industrier till råvaror eller komponenter från utlandet, och särskilt från Kina. Det uppnådda målet med detta tillvägagångssätt är att kunna implementera alternativa nationella försörjningskällor vid behov, närmare bestämt när det gäller mineraler från sällsynta jordartsmetaller och andra mineraler som är nödvändiga för gruvindustrin. Försvar, särskilt inom flyg- och batterifältet, men även halvledare som används för 5G-teknik, artificiell intelligens eller för kvantberäkning.

Faktum är att USA, liksom européerna, idag har ett starkt ekonomiskt, teknologiskt och säkerhetsberoende av element som importeras från potentiellt utsatta källor, såsom halvledare från Taiwan, eller potentiellt fientliga, såsom sällsynta jordarter från Kina. Under sken av en globaliserad ekonomi har företag med en strategisk aktivitet kommit överens om att försörja sig själva för komponenter eller element som anses vara icke-strategiska isolerade, utanför USA eller utanför Europa för européer.

Kina är fortfarande världens ledande exportör av sällsynta jordarter, utvinner 80% av de sällsynta jordarter som produceras i världen och förädlar 90% av dem.

Resten av den här artikeln är endast för prenumeranter

Artiklar med full tillgång finns tillgängliga i " Gratis föremål". Prenumeranter har tillgång till de fullständiga artiklarna Analyser, OSINT och Synthesis. Artiklar i Arkiv (mer än 2 år gamla) är reserverade för Premium-prenumeranter.

Från €6,50 per månad – Inget tidsförpliktelse.


Relaterade inlägg

Meta-försvar

GRATIS
SIKT