US Navy ser till Boeing eT-7 Red Hawk för att ersätta T-45 Goshawk-flygplan

Träningsplanet eT-7 Red Hawk av Boeing och Saab kan väl arrogera för sig själva ytterligare en stor kommersiell framgång, eftersom enligt Chuck Dabundo, vice president för Boeing som ansvarar för programmet, citerad av webbplatsen Breaking Defenseskulle flygplanstillverkaren i Seattle vara i samtal med den amerikanska flottan för att ersätta T-45 Goshhawk-flygplan, den modifierade versionen av BAe Hawk som reviderades av McDonnel Douglas för att göra den till träningsanordningen för amerikanska stridsflygmarin sedan mitten av 90-talet.

Samtidigt, Boeing har precis meddelat att produktionen av monteringslinjen eT-7 startar avsedd för det amerikanska flygvapnet att ersätta sina T-38-taloner, en efterlängtad ersättare med tanke på den kanoniska åldern för flygvapenutbildningsapparaten för stridsflygplan och de olyckor som har ackumulerats i flera år. Förutom flygplan och nya motorer kommer eT7-A att ta med flygteknik inspirerad av den från femte generationens flygplan som är i drift i US Air Force, såsom F-5 Raptor och F-22A Lightning 35.

Ja, det är en Mig-28! eller åtminstone en T-38 Talon som spelar rollen som en Mig-28 (som inte finns) i filmen TOP GUN

Resten av den här artikeln är endast för prenumeranter

Artiklar med full tillgång finns tillgängliga i " Gratis föremål". Prenumeranter har tillgång till de fullständiga artiklarna Analyser, OSINT och Synthesis. Artiklar i Arkiv (mer än 2 år gamla) är reserverade för Premium-prenumeranter.

Från €6,50 per månad – Inget tidsförpliktelse.


Relaterade inlägg

Meta-försvar

GRATIS
SIKT